| |
|
Skumfiduser (som børnene kan lide dem)
Skumfiduser (som børnene kan lide dem), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
SlikRet : Slik - Diverse slik
Hovedingrediens : -
Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet
Indsendt af : Smilla
Indsendt :
| |
|
|
2 | dl. | vand2 dl. vand | 400 | g. | sukker400 g. sukker | 1 | | stang vanille1 stang vanille | 20 | | blade husblas (34 gram)20 blade husblas (34 gram) | 200 | g. | flormelis200 g. flormelis | | | |
| |
Læg husblassene i blød i koldt vand.
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Kom vanillekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.
Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.)
Kom husblassen i og rør rundt indtil det hele er smeltet.
Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.
Jeg pisker ca. et kvarter med min Kitchenaid ved næsthøjeste indstilling.
Hæld sukkermassen over i bradepanden med flormelisen. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt.
Strø mere flormelis ud over sukkermassen.
Lad den køle af til det er helt koldt.
Vend den evt. ud på et bord.
Del den så op i tern ved at klippe med en saks eller ved at skære med en olieindsmurt kniv. En rund pizzakniv kan også bruges.
Tips:
Du kan evt farve det med frugtfarve eller med saft eller juice.
Du tilføjer det før piskning.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 2707 gange, og udskrevet 42 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|