Grillet havkat med aspargesragout og -glace

Grillet havkat med aspargesragout og -glace , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havkat - Koteletfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Grillet havkat med aspargesragout og -glace
, billede 4 Grillet havkat med aspargesragout og -glace
, billede 1 Grillet havkat med aspargesragout og -glace
, billede 2 Grillet havkat med aspargesragout og -glace
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6-800 g.havkatfilet
 salt
 peber
 
1 stk.skalotteløg
1 bundtasparges
2 stk.tomater
2 spsk.fløde
 salt
 peber
 
½ bouillonterning
1 dl.hvidvin
 salt
 peber
 smørklat
 
Opskrift:
Havkat:
Skær filetten ud i mindre stykker. Krydre med salt og peber og steg dem på en grillpande (evt. almindelig pande) ved moderat varme i ca. 4-5 minutter. Steges kun på den side, hvor skindet har siddet. Lad fisken trække lidt inden servering.

Aspargesragout:
Knæk aspargesene (eller skær det nederste væk ca. 5-7 cm.). Hak løget fint og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt asparges, der er skåret i mindre stykker, og kødet fra tomaterne, der er skåret i strimler. Lad det simre sammen med lidt fløde i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Aspargesglace:
Kom de afskårede asparges stumper i en gryde, dæk dem med vand og tilsæt en 1/2 bouillonterning (gerne høns). Lad det koge i ca. 5 min. Sigt væden fra og lad det komme i kog igen. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.

Server retten med små kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 34947 gange,
og udskrevet 672 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu