Hornfisk med rabarberkompot

Hornfisk med rabarberkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Hornfisk med rabarberkompot, billede 4 Hornfisk med rabarberkompot, billede 1 Hornfisk med rabarberkompot, billede 2 Hornfisk med rabarberkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hornfiskefiletter
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
100 gram Rabarber renset vægt
1 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
  Stegning:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Rabarberkompot
500 gram Rabarber renset vægt
2 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kartofler nye
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Fyld:
Rengør og skær rabarberne til fyldet i meget tynde skiver. Hak persillen og bland rabarberne og persillen med honning.

Skær hornfiskene i 3-4 stykker, fyldet kommes inden i bugen og fiskestykkerne snøres med bommuldssnor.

Krydder hornfiskestykkerne og steg dem ca. 10 minutter på en pande i olie.

Eller pensl hornfiskestykkerne med olie, drys med salt og peber, som nu grilles. Det anbefales at bruge en grillbakke eller sølvpapir.


Rabarberkompot:
Resten af rabarberne skæres i skiver, kommes i en gryde tilsæt 2 sk. vand og 2 sk. honning og kog dette ind til det bliver en kompot.


Server retten med små nye kartofler evt. med pil og evt. en salat af gulerødder, agurk (i strimler) og ristede pinjekerner, der vendes i en dressing af olivenolie, dijonsennep, honning og vineddike.


karakterer:
Opskriften er vist 59056 gange,
og udskrevet 1299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8141 (1938 kcal)
KJ pr. Pers. 2035 (484 kcal)
Vægt ialt 2404 gram
Vægt pr. Pers. 601 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 338 KJ (80 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-05-14 21:40:41
Lavede retten den anden dag, da min kæreste havde friske hornfisk hjem fra havnen :) Som Vera siger, så delte jeg også fiskene i mindre dele (ca. 3 dele pr. fisk). Det smagte virkelig godt :) er dog lidt kedeligt, at fisken på billedet ovenover ser skamstegt ud, for de behøver ikke særlig lang tid på panden :)

Gjoeltrold  -  2008-05-17 18:47:16
Glæder mig meget til at smage denne ret. Børnene på 3 og 8 synes at det ser superlækkert ud

Vera  -  2007-05-03 09:14:27
Super lækker forårsret. Skar kun hornfisken i 2 dele og foldede dem sammen.

Birthe  -  2007-05-02 22:35:51
Hornfisk og rabarber klæder hinanden perfekt smagsmæssigt. Denne ret er intet mindre end vidunderlig!