Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Hornfisk med rabarberkompot

Hornfisk med rabarberkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hornfisk med rabarberkompot, billede 4 Hornfisk med rabarberkompot, billede 1 Hornfisk med rabarberkompot, billede 2 Hornfisk med rabarberkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hornfiskefiletter
1 dl Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Rabarberkompot
500 gram Rabarber renset vægt
2 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kartofler nye
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   


Opskrift:

Tag 2 rabarber fra (gerne de tyndeste) rengør og skær dem i meget tynde skiver. Hak persillen og bland rabarberne og persillen med 1 spsk. honning.

Skær hornfiskene i 3-4 stykker, fyldet kommes inden i bugen og fiskestykkerne snøres med bommuldssnor.

Krydder hornfiskestykkerne og steg dem ca 10 minutter på en pande i olie.

Eller pensl hornfiskestykkerne med olie, drys med salt og peber, som nu grilles. Det anbefales at bruge en grillbakke eller sølvpapir.


Rabarberkompot:
Resten af rabarberne skæres i skiver, kommes i en gryde tilsæt 2 sk. vand og 2 sk. honning og kog dette ind til det bliver en kompot.


Server retten med små kartofler med skind og evt. en salat af gulerødder, agurk(i strimler) og ristede pinjekerner, der vendes i en dressisng af olivenolie, dijonsennep, honning og vineddike.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)

Opskriften er vist 56823 gange,
og udskrevet 1258 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-05-14 21:40:41
Lavede retten den anden dag, da min kæreste havde friske hornfisk hjem fra havnen :) Som Vera siger, så delte jeg også fiskene i mindre dele (ca. 3 dele pr. fisk). Det smagte virkelig godt :) er dog lidt kedeligt, at fisken på billedet ovenover ser skamstegt ud, for de behøver ikke særlig lang tid på panden :)


Gjoeltrold  -  2008-05-17 18:47:16
Glæder mig meget til at smage denne ret. Børnene på 3 og 8 synes at det ser superlækkert ud


Vera  -  2007-05-03 09:14:27
Super lækker forårsret. Skar kun hornfisken i 2 dele og foldede dem sammen.


Birthe  -  2007-05-02 22:35:51
Hornfisk og rabarber klæder hinanden perfekt smagsmæssigt. Denne ret er intet mindre end vidunderlig!