Koldthævet franskbrød med sprød skorpe

Koldthævet franskbrød med sprød skorpe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : skovborg76

Indsendt :     

Ingredienser:
700 g.hvedemel
250 g.durummel
25 g.gær
8 dl.koldt vand
1.5 spsk.salt
2 spsk.rørsukker (alm. kan også bruges)
 
Opskrift:
Hæld det kolde vand i skålen og rør gæret ud i. Tilsæt salt og sukker og rør det ud i vandet. Put til sidst melet i. Det er bedst at lave det i en røremaskine, da dejen ikke skal være helt fast, men lettere flydende.

Dæk dejen til og lad den hæve på køl 5-6 timer eller natten over.

Drys lidt mel på bordet og hæld forsigtigt dejen ud, så den ikke mister for meget af sin hævning, og del den i to med en dejskraber eller lignende og læg brødene over på en bageplade.
Lad dem stå 15-30 min mens ovnen bliver varmet op til 250 grader (alm. ovn).
Sæt et fad med kogende vand i bunden af ovnen og sæt derefter brødet ind i midten af ovnen.
Efter 10 min skrues varmen ned til 225 grader og brødet bages yderligere 15-20 min.

Tips:

Jeg laver det også af og til med 5-korns blanding i og det bliver også rigtig godt.





karakterer:
Opskriften er vist 10030 gange,
og udskrevet 121 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu