|
50 | g. | gær50 g. gær | | lidt | salt lidt salt | 2 | kop | lunken vand2 kop lunken vand | 3 | spsk. | sukker3 spsk. sukker | 3 | | æg3 æg | 330 | g. | margarine skåret i små stykker330 g. margarine skåret i små stykker | | | | 500-550 | g. | hvedemel500-550 g. hvedemel | | | | | | Remonce: Remonce: | 225 | g. | sukker225 g. sukker | 225 | g. | margarine225 g. margarine | | | Kardemomme eller kanel Kardemomme eller kanel | | | | | | Rosiner Rosiner | | | | | | Pensling: Pensling: | 1 | | æg1 æg | | | | | | Pynt: Pynt: | | | Nødder/mandler Nødder/mandler | | | perlesukker perlesukker | | | |
| |
Gæren røres ud i vandet. Salt, sukker, æg og margarine tilsættes. Blandingen stilles til hævning i ca. 30 minutter. Melet tilsættes, og dejen æltes med fingrene. Margarinen behøver ikke at blive fordelt helt. Det kan være svært præcis at angive, hvor meget mel, der skal i dejen - det afhænger bl.a. af, hvor store kopper vand, man har brugt. Men når dejen er blød og smidig og ikke længere klistrer til fingrene, er mængden af mel god. Dejen hæver nu i mindst 1 time. Efter 30 minutter laves remoncen ved at smelte margarine og sukker sammen med kanel eller kardemomme. Den tages så af blusset, således at den bliver tyktflydende. Det kan være nødvendigt at røre den godt for at gøre den tyk. Nu rulles dejen ud med en kagerulle. Rul, fold, rul fold, mens mel løbende drysses på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Til sidst rulles den ud på mel i ca. 50 x 70 cm, højst 3 mm tyk. Dejen skæres i 4 stk., ca. 17-18 cm bred. Rosiner fordeles oven på dejen, helt ud til enderne, og remoncen hældes over. Saml dejen ved først at bøje enderne op, derefter siderne. Pensl kringlerne med sammenpisket æg, og stil dem til efterhævning et lunt sted i ca. 30 min. Drys med nødder/mandler og perlesukker, og bag dem midt i ovnen ved 220 grader. Efter 4 minutter skrues ned på 200 grader, og kringlerne bages færdig i ca. 10 minutter.
Tips:
Kan nydes lun eller kold med en god kop kaffe.
|