Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marengsfuglereder med hindbærmousse

Marengsfuglereder med hindbærmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8-10 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : vicyde

Indsendt :





Ingredienser:
 Marengsen:
3 æggehvider
150 g.sukker
 Evt.frugtfarve
 
 Hindbærmoussen:
400-500 g.frosne hindbær
1 vanilje stang eller 1 tsk vaniljesukker
150 g.sukker
4 plader husblas
2 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Mørk hakket chokolade eller mørk, smeltet chokolade
 Friske hindbær, eller frosne optøede hindbær
 


Opskrift:

Det er en god ide at starte med moussen så den kan stivne imens du laver marensene.
Hindbærmoussen:
De frosne hindbær koges i en gryde. Der skal ikke vand ved, for bærrene afgiver en del væske, ret hurtigt.
Kog bærerne 10-15 min ved svag varme og blend dem med stavblenderen hvis de ikke er kogt ud. Tilsæt vanilje og sukker og giv det et opkog. Tag det af varmen

Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand og når det er udblødt ca. 10 min, så tag det op og knug vandet fra. Kom husblassen direkte ned til de blendede varme bær og rør det rundt.

Når massen er ved at være kølet godt af uden af den er stiv (du kan evt. sætte det i vandbad, så køler det hurtigere) så pisker du fløden til blødt skum og tilsætter grøden af 2 omgange. Sæt moussen på køl imens du laver marengsene, så den kan stivne.
Marengsene:
Pisk æggehviderne stive, et godt tip til at hvid at de har fået nok er om man kan vende skålen uden der falder noget af massen ud, derefter tilsættes sukker, som skal vendes i! ikke piskes i!. put massen i en sprøjtepose og lav små eller store ”fuglereder” eller ”skåle” på et stykke bagepapir, på en bageplade. Derefter sættes de i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time.
Anretning:
Sprøjt moussen i fuglerederne, hak eller smelt chokoladen. Anret som det lyster med chokolade og hindbær.


Tips:

det er vigtigt at hindbærgrøden er kølet helt af inden flødeskummet vendes i!







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 24129 gange,
og udskrevet 186 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

caroline  -  2014-10-05 12:36:24
den er super lækker til sommer eller forår. Den smager FANTASTISK!