Kongernes fiskesuppe med krappeklør

Kongernes fiskesuppe med krappeklør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Skaldyr - Krabbekløer

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Kongernes kok

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
3 Chalotteløg
1-2 stk.Hvidløg
0.5 Fennikel
 Frisk Oregano
 Frisk Rosmarin
 Lidtolivenolie
 Smulesmør
0.5 dl.Hvidvin
1 l.Vand
3 spsk.Fiskefont
1 ds.flået tomat
1-2 tsk.Hummer pasta
0.5 dl.Fløde
1 Citron
1 Appelsin
200 g.Fisk (torsk, havkat)
8-10 krappeklør
 Cremefraiche
 Rosmarin brød
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Hak 3 stk chalotteløg, 1-2 hvidløg, ½ fennikel, 15 blade frisk Oregano og 2 kviste frisk rosmarin fint, og kom det derefter i en varm gryde med lidt olivenolie og en smule smør. Svits dette til løgene er klare.

Hæld ½dl hvidvin, 1L vand og 3 spiseskefulde fiskefont i gryden. Halvdelen af væden fra en dåse tomater og 1-2 af tomaterne hakkes fint og kommes i gryden sammen med 1-2 tsk Hummer pasta og ½ dl fløde. Smag til med fiskefont, hummer pasta, salt og peber.

Skær fisken i passende stykker (1-2 x 1-2 cm), kom dem i en skål og pres saften fra en kvart til en haft citron over fiskestykkerne, og lad dem stå 20-30min (til de skal i suppen).

Tjek krabbeklør for gust og ubehag. Skub dem hvis nødvendigt. (husk skaldyr skal holdes under frysepunkt til de bliver tilberedt).

15 min før det skal spises:
Sæt rosmarinbrødet i ovnen (flg. Anvisning)
Tilsæt Fiskestykker og krabbeklør til suppen og pres en kvart til en halv appelsin i gryden også. Smag til med salt- peber.

Lige før brødet er færdigt tages kappeklørene op på en tallerken, og suppen kommer i dybe tallerkener med en skefuld cremefraiche i midten og pil en kvist rosmarin som garniture.
Så er brødet færdigt

Tips:

Rosmarinbrød og hummerpasta kan købes hos Irma. Krappeklør skal ikke være taskekrappe da disse er svære at håndtere når de skal spises. Køb eventuelt havkat og krappe hos Daycatch på Christianshavn, hvor man finder mange interessante ingredienser fra Grønlands vildness. Husk at suppen samler den manglende smag fra krappeklørene når de kommer i. Respekter ingredienserne og brug venligst håndkraft da maskinerne presser smag ud af madlavningen. PS. denne opskrift kom til da jeg ønskede at lave en ret som normalt ses som bvadr men som burde være for konger.


karakterer:
Opskriften er vist 6733 gange,
og udskrevet 73 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kongernes kok  -  2014-08-13 06:32:47
Appelsinen mangler i Forklaringen. Pres 2-4 skefulde appelsinsaft i sammen med væden, altså når vandet kommer i. Mine gæster er yderst taknemmelige for specielt denne ret.