Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ovndampet havørred

Ovndampet havørred, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - HavØrred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ovndampet havørred, billede 4 Ovndampet havørred, billede 1 Ovndampet havørred, billede 2 Ovndampet havørred, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.havørred
1 tsk.salt
1 porre i tynde skiver
½ citron i tynde skiver
1 dl.vand
1 dl.hvidvin
 
 Sauce:
1 løg, finthakket
1 dl.purløg, fintklippet
10 g.smør
 sky fra fisken
½ dl.hvidvin
 dl.piskefløde
 salt
 peber
 


Opskrift:

salt indeni og udenpå. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Læg porreringene i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå og dæk den med citronskiver. Hæld vand og hvidvin ved. Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter. Fisken er færdig, når rygfinnen nemt kan løsnes.

Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves. Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky og hvidvin ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. (Hvidvin kan erstattes med vand).

Server med pillekartofler og kogte grønne bønner.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (31 stemmer)

Opskriften er vist 122403 gange,
og udskrevet 3892 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bent Ingolf Johansen  -  2017-05-01 19:54:15
Det blev en lækker ret med skøn "sovs".


Jens Lønberg.   -  2017-02-08 18:18:35
Opskriften er god, men det er godt nok en led ørred på billedet, der er ikke engang vasket af for slim før forberedelse og den er utrolig fed, ses via det mørke fedt under skindet. Husk at vaske fisken. Evt med salt (det fjerner slimen) derefter skylles den og tørres rigtig godt af. Evt kan det mørke fedtlag (det ligner kødet) fjernes før servering og det hele bliver meget mere lækkert.


Kurt  -  2016-07-14 23:44:59
Ikke for noget, men det er ikke en Havørred, men derimod en Regnbueørred :-)


  -  2016-03-02 10:24:23
det smager godt


Rigmor Hansen  -  2015-12-14 10:45:04
Denne opskrift er hel fænomenal. Jeg afviger lidt her og der. Jeg bruger Torsk, Ørred, Laks. Vipper flapperne ud, så fisken står op på porren. Citron skiver skæres til midten, vrides og lægges tæt på ryggen. Der skal herefter ikke folie på


  -  2015-02-22 14:35:58
hej en lækker ret.mvh.krogh


  -  2009-11-03 19:59:59
super god opskrift. Puttede friske championer i sovsen det smagte pragtfuld.


Jørgen Søgaard  -  0000-00-00 00:00:00
god klassisk opskrift