Key Lime Pie

Key Lime Pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Lime

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Jørn

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Crust:
220 g.digestive kiks
50 g.sukker
115 g.usaltet smør
 
 Fyld:
6 æggeblommer
3 spsk.fint reven limeskal
2 ds.(397g) sweetened condensed milk
2 dl.friskpresset limesaft (omkring 8-12 limefrugter)
 
 Flødeskum til topping
 
Opskrift:
Crust:
Smør bund og sider i en rund pieform let (eller en springform). Rør knust kiks og sukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør, og miks det sammen med en gaffel til smørret er blandet godt sammen med kiksen. Hæld blandingen i den smurte form. Start i midten og pres gradvist dejen ned og udad mod siderne med fast hånd til blandingen er godt fordelt og udgør en jævn crust. Dæk crusten med film og stil den på køl mens fyldet forberedes.

Fyld:
Skil æggeblommerne fra hviderne og kom dem i en røreskål. Pisk æggeblommer og reven limeskal til det er blandet godt sammen. Tilsæt condensed milk og limesaft og pisk til det er blandet godt. Hæld fyldet på den forberedte crust.
Bag ved 180 grader i 22-25 minutter på næst nederste rille, eller til det midterste fyld har sat sig (det skal være nogenlunde fast at røre ved).
Tag din pie ud af ovnen og lad den køle af på en rist. Lad den så hvile i køleskabet i minimum 2 timer.
Pynt med flødeskum og reven skal af lime. Stil din pie på køl for længere holdbarhed.

Tips:

Sweetend condensed milk på dåse kan fåes hos de fleste supermarkeder. Det sværeste ved denne opskrift er faktisk at presse alle lime frugterne. Det bliver lidt nemmere hvis man blødgør dem ved at rulle dem med fast hånd mod bordet.





karakterer:
Opskriften er vist 3733 gange,
og udskrevet 103 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu