Basler Leckerli

Basler Leckerli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 42

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Jacob Liljehult

Indsendt :

Ingredienser:
125 g.Honning
90 g.Brun farin
50 g.Smør
175 g.hvedemel
1.5 Bagepulver
30 g.Mandler
30 g.Hasselnødder
30 g.Appelsinskal
30 g.Tørret papaya
2.5 spsk.Kirsch*
4 spsk.Appelsin juice
0.333 tsk.Kanel
0.25 tsk.Allehånde
0.25 tsk.Kardemomme
 
Opskrift:
1. Honning, farin og smør varmes op i en gryde ved middel varme. Blandingen skal smelte til en ensartet tykt flydende masse, men må ikke komme i kog.

2. Mel, bagepulver og krydderier blandes i en skål.

3. Mandler og nødder hakkes fint i en blender. Appelsinskal og papaya er for klistrede til at komme i blenderen og hakkes derfor med kniv. Både nødder og frugt tilsættes herefter til melblandingen.

4. Tørblandingen tilsættes kirsch og juice, og efterfølgende den flydende sukker/smør blanding. Dejen røres godt igennem til melet er rørt helt ud.

5. En bræddepande eller et fad ca. 20 x 30 cm smøres med smør og et tyndt lag mel fordeles over hele den smurte overflade. Dejen fordeles jævnt i hele bræddepanden med bagsiden af en ske. For at undgå at dejen klistre til skeen kan skeen dyppes i vand så friktionen mindskes.

6. Kagen bages i en forvarmet ovn ved omkring 180 grader i 25-30 minutter.

7. Når kagen er kølet af, glaseres kagen med en tynd glasur af 2 spsk. flormelis og 1 spsk. enten vand eller kirsch. Når glasuren er størknet, kan kagen skæres ud i stykker af ca. 3,5 x 3,5 cm.


Tips:

*Kirsch/kirschwasser er en kirsebærbrændevin som kan være en udfordring at finde i Danmark. Det kan evt. udskiftes med en anden sød spiritus, fx Bourbon.


karakterer:
Opskriften er vist 2413 gange,
og udskrevet 32 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu