Flødepocheret havørred

Flødepocheret havørred, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - HavØrred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
7-800 g.Havørredfilet
0.25 lilleknoldselleri
1 løg
1 lilleporre
2 gulerødder
1 bundttimian
1 bundtpersille
½ citron
5-7.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Havørreden skæres i fileter og skind og ben fjernes. Ørreden saltes let ca. 1 time.

Imens skæres urterne i lange tynde strimler. En sauterpande smøres med smør i bunden og urterne lægges heri.

Ørredfileterne skæres i to cm. brede stykker og lægges på urterne. Riv skallen af en ½ citron over fisken og læg tre-fire kviste timian ved. Hæld piskefløde i sauterpanden, så urterne er dækket. Sæt panden på komfuret ved kraftig varme.

Så snart fløden koger, skrues ned på halvt blus, og et låg lægges over panden. Kog videre i fire-fem minutter til ørreden er samlet - endelig ikke for længe.

Server straks med et drys friskhakket persille og aspargeskartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 16972 gange,
og udskrevet 525 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jeanette  -  2013-04-04 19:20:45
Jeg brugte bare 18% madlavningsfløde og det var fremragende. Vil dog foreslå at man giver grøntsagerne et drys salt og peber før fisken puttes på.