Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flødeboller med rabarberskum

Flødeboller med rabarberskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Stk

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Kondibageren

Indsendt :





Ingredienser:
 Bunde:
1 æg
2 dl.kærnemælk
25 g.sukker
75 g.hvedemel
100 g.smeltet smør
 
 Rabarbersirup:
5 dl.vand
5 stænger rabarber
200 g.sukker
 
 Rabarberskum
100 g.sukker
2 dl.rabarbersirup
75 g.glukose
 kornene fra ½ vaniljestang
100 g.pasteuriseret æggehvider
1 spsk.sukker
200 g.mørk chokolade
 


Opskrift:

1.
smørret smeltes i en lille gryde det må ikke blive brunt og stilles til afkøling

Æg, kærnemælk og sukker røres sammen, melet tilsættes lidt efter lidt og røres godt sammen, der må ikke være klumper i,
tilsæt til sidst det afkølede smør.
Dejen bages i et vaffeljern til vaflerne er gylden brune. De stilles til afkøling. bundende stikker herefter med et glas eller en ring på ca 5 cm i diameter, så de er klar

rabarbersirup
Rabarberne skæres i små stykker og læggesi en gryde med vand og sukker, det bringes i kog og koger ved ca 112 grader
i 10 minutter, Rabarberne sigtes fra og siruppen afkøles inde den skal bruges.

rabarberskum
Rabarbersiruppen,sukker, glukose og vaniljekorn bringes i kog til ca 115 grader, Brug termometer.
Æggehvider og sukker piskes stift, og den varme Glukose/sirup tilsættes imens der piskes hele tiden det skal piskes i ca 7 minutter, hvor det efter kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på bundende.

Velbekommen


Tips:

Bundende kan med fordel bages dagen før. Og bliver de bløde inden brug kan de bages ved 150 grader i 5 minutter og så er de sprøde igen. Angående siruppen vil det anbefales at man bruger termometer Det ville anbefales at der bruges en køkkenmaskine til skummet




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5121 gange,
og udskrevet 39 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Christinna :-)  -  2016-02-01 14:05:31
5 stænger.. Hvor meget vil du sige det ca. Er? :-) Og skal den varme glukose/sirup køles lidt ned inden?


Christinna :-)  -  2016-01-06 03:24:21
5 stænger.. Hvor meget vil du sige det ca. Er? :-) Og skal den varme glukose/sirup køles lidt ned inden?


Christinna :-)  -  2015-09-15 15:17:54
5 stænger.. Hvor meget vil du sige det ca. Er? :-) Og skal den varme glukose/sirup køles lidt ned inden?


Christinna :-)  -  2015-07-16 01:52:20
5 stænger.. Hvor meget vil du sige det ca. Er? :-) Og skal den varme glukose/sirup køles lidt ned inden?