Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hasselnøddetærte 02

Hasselnøddetærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
6
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Susanne

Indsendt :



Ingredienser:
  Smørdej:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

30 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Mazarinmasse:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Ren rå marcipan
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Nøddemasse:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 Appelsiner, skallen heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
250 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
Opskrift:
Smørdej: Alle ingredienser blandes og stilles koldt ca. 20 min.
Dejen rulles ud så den kan ligge i en stor rund ovnfast form.

Mazarinmasse: Sukker og marcipan blandes. Smør tilsættes. Æggene tilsættes et af gangen under omrøring. Massen fordeles i formen oven på mørdejen.
Bunden bages ved 200* i ca. 15 - 17 min.

Nøddemasse: Alle ingredienserne undtagen hasselnødderne kommes i en gryde og koges ved jævn varme i ca. 3 mim. Tilsæt nødderne og kog yderligere 2 min.

Når nøddemassen er afkølet, bliver den smørbar. Massen smøres på den færdige afkølede bund og bages færdig i 10 min ved 200*

Tips:

Må gerne være lidt lun og kan evt. serveres med en god vaniljeis


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 6045 gange,
og udskrevet 116 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 29593 (7046 kcal)
KJ pr. 4932 (1174 kcal)
Vægt ialt 1495 gram
Vægt pr. 249 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1979 KJ (471 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 35.1 gram
Kulhydrat 35.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu