Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Provencalsk svinemørbrad med kløftekartofler

Provencalsk svinemørbrad med kløftekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
2 svinemørbrad
2 dl.rasp
2-3 æg
 frisk timian
 salt
 peber
 smør & olivenolie
 
 Tomatsauce:
1 dl.tør hvidvin
½ kg.tomater, evt. fra dåse
3 skalotteløg
2 fedhvidløg
2 røde chilipeber
 frisk timian
¼ dl.piskefløde
1 dl.olivenolie
 
 Kløftekartofler:
¾ kg.kartofler
 vindruekerneolie
 salt
 
 Yderligere:
2 squash
 smør
 


Opskrift:

Svinemørbrad ordnes og endestykkerne skæres af, da det kun er midterstykket der kan bruges (gem resten i fryseren). Pisk æggene sammen og læg mørbradstykkerne i æggemassen. Skal stå i mindst ½ time.

Krydr raspen med friskhakket timian, salt og peber. Tag mørbradstykkerne op af æggemassen og lad dem dryppe af. Vend dem i raspen så alle sider dækkes. Rasplaget skal være meget tyndt. Skal trække køligt i 5-10 minutter. Brun mørbradstykkerne i en blanding af smør og olie på alle sider. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 150 grader C i 10-15 minutter.

Tomatsauce:
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak den friske rosmarin og timian. Skær chilipeberne i tynde strimler og kog det hele i vin i en times tid. Så kommes olivenolien i. Tilsidst kommes fløden i og saucen koger igennem i 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.

Kløftekartofler:
Vask og skrub kartoflerne grundigt. De skal råsteges med skindet på. Skær dem i både og tør dem godt i et viskestykke. Råsteg kartoflerne i vindruekerneolie, til de er møre og sprøde. Drys dem med salt.

Yderligere:
Vask squash'ne godt og skær dem i 1½ cm store skiver. Damp squash'ne hurtigt i smør i ca. 2 minutter, de skal stadig være sprøde.

Anretning:
Skær mørbradstykkerne i skrå - ikke for tynde skiver. Anret 2-3 skiver i den forreste del af tallerkenen, kartofler og gourgetter taglagte i den ene side

Tips:

Man kan sagtens bruge andre grønsager end squash, brug de grøntsager der findes i sæsonen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)

Opskriften er vist 23777 gange,
og udskrevet 541 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-05-22 19:25:47
Og hvor det så lige tomaterne kommer ind