|
300 | g. | hele spelt eller risottoris 300 g. hele spelt eller risottoris | 2 | | skalotteløg finthakkede2 skalotteløg finthakkede | 2 | | æbler skåret i fine tern2 æbler skåret i fine tern | 2 | | porrer skåret i ringe2 porrer skåret i ringe | 3 | | gulerødder skåret i tern3 gulerødder skåret i tern | 5 | dl. | æblemost5 dl. æblemost | 1 | l. | kyllingefond eller vand med bouillon1 l. kyllingefond eller vand med bouillon | 100 | g. | reven hård ost100 g. reven hård ost | 3 | kviste | timian 3 kviste timian | 1 | spsk. | frisk hakket ingefær1 spsk. frisk hakket ingefær | | | Du kan vælge at bruge hvad du har i grøntboksen. Det er ikke så vigtig hvad der kommer i af grønt - bare der kommer masser i! Du kan vælge at bruge hvad du har i grøntboksen. Det er ikke så vigtig hvad der kommer i af grønt - bare der kommer masser i! | | | |
| |
Denne risotto kan jo være en slags base for dig, og så kan du vælge om den skal gå til fisk eller kylling eller rester fra dagen før.
Start med at tage en god gryde med en tyk bund, kom 1 dl olivenolie i, lad det lige varme op, dog ikke for varm, så tilsætter du først spelten, lad dem blive klare, tilsæt så løgene og æblerne (dog kun det ene æble), rør godt rundt, nu tilsættes fond og mosten, lad det snurre ved svag varme i 10 min. Husk at røre lidt i risottoen under vejs, du kan, hvis du synes, tilsætte mere væske undervejs, det kommer an på, om du vil have en fast eller lind risotto.
Når de 10 min. er gået, tilsættes den revne ost og porre samt timian, som er plukket. Lad det simre videre i ca. 10 min.
Hertil sidst tilsættes det sidste æble og det frisk hakkede ingefær, det løfter retten helt op, nu skal der smages til, og du kan efter behag tilsætte yderligere væske og ost, det er dine smagsløg, der bestemmer.
Serveres evt. med en grøn salat.
|