Speltrisotto med grønt og rester fra køleskabet

Speltrisotto med grønt og rester fra køleskabet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hele spelt eller risottoris
2 skalotteløg finthakkede
2 æbler skåret i fine tern
2 porrer skåret i ringe
3 gulerødder skåret i tern
5 dl.Æblejuice
1 l.kyllingefond eller vand med bouillon
100 g.reven hård ost
3 kvistetimian
1 spsk.frisk hakket ingefær
 Du kan vælge at bruge hvad du har i grøntboksen. Det er ikke så vigtig hvad der kommer i af grønt - bare der kommer masser i!
 
Opskrift:
Denne risotto kan jo være en slags base for dig, og så kan du vælge om den skal gå til fisk eller kylling eller rester fra dagen før.

Start med at tage en god gryde med en tyk bund, kom 1 dl olivenolie i, lad det lige varme op, dog ikke for varm, så tilsætter du først spelten, lad dem blive klare, tilsæt så løgene og æblerne (dog kun det ene æble), rør godt rundt, nu tilsættes fond og mosten, lad det snurre ved svag varme i 10 min.

Husk at røre lidt i risottoen under vejs, du kan, hvis du synes, tilsætte mere væske undervejs, det kommer an på, om du vil have en fast eller lind risotto.

Når de 10 min. er gået, tilsættes den revne ost og porre samt timian, som er plukket. Lad det simre videre i ca. 10 min.

Hertil sidst tilsættes det sidste æble og det frisk hakkede ingefær, det løfter retten helt op, nu skal der smages til, og du kan efter behag tilsætte yderligere væske og ost, det er dine smagsløg, der bestemmer.

Serveres evt. med en grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 4250 gange,
og udskrevet 99 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu