Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mørbradgryde med svampe og ærter

Mørbradgryde med svampe og ærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Mørbradgryde med svampe og ærter, billede 4 Mørbradgryde med svampe og ærter, billede 1 Mørbradgryde med svampe og ærter, billede 2 Mørbradgryde med svampe og ærter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
3 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 kvist Timian, frisk
3 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
   


Opskrift:

Befri mørbraderne for sener og hinder. Skær dem i 2 cm brede stykker. Tryk dem flade på skærefladen.

Lad olie og smør blive varmt i en tykbundet gryde. Brun mørbradbøfferne på begge sider. Tag dem op af gryden.

Tilsæt løg i kvarter og champignoner evt. i kvarte. Lad det snurre sig gyldent. Kom bøfferne tilbage i gryden og krydr med salt og peber. Læg en lille kvist timian ved og tilsæt halvdelen af bouillonen. Lad det snurre i 5 min.

Kom bøffer, løg og svampe i et halvdybt fad og hold det varmt.


Kom resten af bouillonen i gryden sammen med fløden og tilsæt ærter og forårsløg skåret på skrå i ca. 0,5 cm. stykker. Kog igennem ved god varme og smag til med salt og peber.
Hæld det hele over bøfferne.

Serveres med løse ris eller aspargeskartofler, pynt gerne af med det flåede tomater.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørbradgryde



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 55694 gange,
og udskrevet 1466 gange.


Energi:
KJ total 9267 (2206 kcal)
KJ pr. Pers. 2316 (551 kcal)
Vægt ialt 2470 gram
Vægt pr. Pers. 617 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 375 KJ (89 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2008-08-31 21:21:44
Flåning af tomater.
Du skær det hårde hvor stilken har sidet ud, og så putter du dem i spildkogende vand i 20-30 sekunder, vandet hældes fra og de skyldes med koldt vand.


Per  -  2008-08-31 21:20:32
Jeg skar også champignonerne i kvarte, forårsløgene manglede der at stå hvad der skulle gøres ved, og hvornår de skulle i, jeg skar dem i 1 cm stykker på skrå, og tilsatte sammen med de kvarte løg. Den sidste halvdel af bouillonen rystede jeg med 1 spsk. mel for at jævne.