Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gorgonzolasauce

Gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Stephanie Paagh

Indsendt :


Gorgonzolasauce, billede 4 Gorgonzolasauce, billede 1 Gorgonzolasauce, billede 2 Gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Gorgonzola Dolce
100 gram Gorgonzola Intenso
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Jævning:
Evt. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Tag en tykbundet gryde, og hæld fløden i.
Reducér fløden, under jævnlig omrøring, ved middel til høj varme til den er blevet cremet og er tyknet. Den skal føles jævnet.

Kom nu 1½ dl hvidvin og gorgonzolaen i fløden. Hvis der er skorper på gorgonzolaen, så fjern gerne disse, da der ellers kan forekomme klumper i saucen. Gem den sidste ½ dl sidste hvidvin til tilsmagning.

Lad osten smelte i saucen uden at den kommer op at koge, da osten kan klumpe, eller tyknes.

Smag til med salt og friskkværnet peber, og evt resten af hvidvinen.

Er saucen ikke tyk nok, kan man jævne med en smule maizena, men er ikke nødvendigt såfremt den får lov at reducere længe ok.

Tips:

En fløde med lavere fedtprocent, jævnet med maizena kan anvendes, såfremt man ønsker det skal være mindre fedt. Dog mister man en del af smagen. Ka med fordel tilsættes en smule hakket persille eller champignon.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (114 stemmer)

Opskriften er vist 38777 gange,
og udskrevet 457 gange.


Energi:
KJ total 11424 (2720 kcal)
KJ pr. Pers. 2856 (680 kcal)
Vægt ialt 950 gram
Vægt pr. Pers. 237 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1202 KJ (286 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 27.2 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu