Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gorgonzolasauce

Antal: 4 4

Ret : Saucer

Fryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Stephanie Paagh

Indsendt :


Gorgonzolasauce, billede 4 Gorgonzolasauce, billede 1 Gorgonzolasauce, billede 2 Gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 g.Gogonzola Dolce
100 g.Gorgonzola Intenzo
2 dl.tør hvidvin
5 dl.piskefløde
 Salt
 Friskkværnet peber
 
 Jævning:
 Evt.Maizena
 


Opskrift:

Tag en tykbundet gryde, og hæld fløden i.
Reducér fløden, under jævnlig omrøring, ved middel til høj varme til den er blevet cremet og er tyknet. Den skal føles jævnet.

Kom nu 1½ dl hvidvin og gorgonzolaen i fløden. Hvis der er skorper på gorgonzolaen, så fjern gerne disse, da der ellers kan forekomme klumper i saucen. Gem den sidste ½ dl sidste hvidvin til tilsmagning.

Lad osten smelte i saucen uden at den kommer op at koge, da osten kan klumpe, eller tyknes.

Smag til med salt og friskkværnet peber, og evt resten af hvidvinen.

Er saucen ikke tyk nok, kan man jævne med en smule maizena, men er ikke nødvendigt såfremt den får lov at reducere længe ok.

Tips:

En fløde med lavere fedtprocent, jævnet med maizena kan anvendes, såfremt man ønsker det skal være mindre fedt. Dog mister man en del af smagen. Ka med fordel tilsættes en smule hakket persille eller champignon.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 17182 gange,
og udskrevet 168 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Gorgonzolasauce

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu