Svinemørbrad stegt som vildt

Svinemørbrad stegt som vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Svinemørbrad stegt som vildt, billede 4 Svinemørbrad stegt som vildt, billede 1 Svinemørbrad stegt som vildt, billede 2 Svinemørbrad stegt som vildt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
150 gram Bacon i tern
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
2 spsk. Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Røget flæsk eller bacon skæres i terninger og brunes sammen med mørbraden i smør. Derefter tilsættes kaffefløde, ribsgelé og sojasauce. Mørbraden vendes af og til, og steges videre i ca. 20 minutter.

Den tages op og i panden laves sovsen med piskefløde og lidt mere ribsgelé. Sovsen tilsættes kulør. Skal sovsen være tyk må den jævnes.

Kødet skæres på skrå i skiver og anrettes på et fad med ribsgelé og syltede asier. Lidt sovs hældes over og mørbraden serveres med kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 219143 gange,
og udskrevet 8369 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (140 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13237 (3151 kcal)
KJ pr. Pers. 3309 (787 kcal)
Vægt ialt 2280 gram
Vægt pr. Pers. 570 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 580 KJ (138 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-10 18:52:43
Et lidt trist billede som desværre ikke viser hvor god denne ret i virkeligheden er ! Har lavet den et utal af gange og det smager himmelsk - lad jer ikke skræmme men prøv det.

  -   2018-02-26 22:28:06
Jeg har arvede denne opskrift fra min mor og har lavet den i noget med 45 år med et par ændringer. Skærer to mørbrader halvvejs igennem på langs (så de bliver flade), lægger dem sammen med persille i midten og vikler baconstrimler om de to mørbrader. Binder dem sammen med tråd og fortsætter så som beskrevet i opskriften (selvfølgelig uden bacon stykkerne) dog uden soya sovs men med blue cheese.

  -   2013-01-25 13:13:10
Super god opskrift.....dog bruger jeg 1 tsk gorgonzola i stedet for kinesisk soya og letter den lidt med 1 oksekødsterning og vand.....absolut en af vores favoritter

  -   2012-04-30 16:45:50
Det er jo Kirsten Hüttemeiers opskrift! Så den fornylig i TV. Venlig hilsenm - Gerda Jensen

  -   2010-03-14 13:57:06
det bliver endnu bedre hvis man kun giver 2,5dl kaffe fløde og spæder til med mælk under stegningen og giver den 4-5 hele enebær, og når stegen er færdig så kom alt mælkesnakset op i en kasserolle og kog panden af, i et par minutter,i ca 3 dl vand(for at få endnu mere vildt smag frem). kom det op i kasserollen og smag den til og jævn den... oj det bliver godt ;-)

  -   2009-07-24 18:44:43
Da jeg ikke er vild med soya brugte jeg 1 spsk blåskimmelsost for at fremme vildtsmagen. Det var alle tiders...... rigtig god smag. Det er ikke sidste gang vi har lavet den ret!!!!!!!!

  -   2009-02-28 16:58:21
Vi laver altid waldorfsalat til og det smager himmelsk....*ss*

  -   2008-08-11 11:08:34
Fantastisk!!

  -   2008-04-22 19:34:48
Rigtig god ret. Jeg foretrækker dog at komme fløden i til allersidst før evt jævning.

  -   2008-04-18 09:34:22
Det er sjældent jeg har smagt noget bedre "Kanon Opskrift"

  -   2007-06-10 16:31:15
Det smager okey, men vi foretrækker ris som tilbehør i stedet for kartofler.

  -   2007-02-24 13:01:56
Helt klart en favorit ret her i huset - det er bare SÅ lækkert.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er virkelig en favorit hjemme hos os

  -   2005-01-01 01:01:01
smager himmelsk

  -   2005-01-01 01:01:01
kan ikke blive bedre

  -   2005-01-01 01:01:01
mums.. en lækker ret- jeg brugte kalkun bacon istedet for alm.bacon og creme fraise 4% istedet for fløde og det blev retten bestemt ikke ringere af også med en lækker waldorff salat til!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er allertiders måltid

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager super. Steg dog først, og hold mørbraden varm med staniol og et viskestykke. Lav så sovsen og brug evt. lidt skimmel ost. Der kan spares meget på fedtet hvis fløden udskiftes med creme fraise 6% til madlavning, og hvis fedtet hældes fra baconet efter stegning.

  -   2005-01-01 01:01:01
Bare lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg tilsætter 1/4 blu castello ell. lidt mere sammen med fløden og så undlader jeg soyaen, jeg koger ved svag varme sovsen tykker. Alternativ severes også med franske kartofler helst Samsø med sydesalt og trekorns flute. Velbekomme

  -   2005-01-01 01:01:01
det kaldes jo "vildtsauce" og det skal skille

  -   2005-01-01 01:01:01
Kaffefløden skilte kraftigt under stegningen, men det var nu alligevel en dejlig sauce, men næste gang vil jeg nok prøve med mælk i stedet

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan det laves med andet end piskefløde og kaffefløde

  -   2005-01-01 01:01:01
det må være samme person der har skrevet om retten, trods forskellige navne. retten er da meget god, MEN, den skal absolut ikke stege sammen med fløde og gele og baconen skal ikke steges i smør, det steger udmærket i egen fedt, ellers bliver det for fedt. fløde og gele kommes i bagefter, så skal i bare se, så er de der

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk ret og nem at lave!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Alletiders ret. Topkarakter herfra.

  -   2005-01-01 01:01:01
Bacon og mørbrad - god kombination

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god og en lækker sovs

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager godt med Karolines Waldorffssalat til

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker lækker mad

  -   2005-01-01 01:01:01
en virkelig favorit

  -   2005-01-01 01:01:01
Nem og super lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk god !

  -   2005-01-01 01:01:01
megago'

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er rigtig god mad