Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mørbrad stegt som vildt

Mørbrad stegt som vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Mørbrad stegt som vildt, billede 4 Mørbrad stegt som vildt, billede 1 Mørbrad stegt som vildt, billede 2 Mørbrad stegt som vildt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
150 gram Bacon i tern
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kinesisk soya 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
2 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Røget flæsk eller bacon skæres i terninger og brunes sammen med mørbraden i smør. Derefter tilsættes kaffefløde, ribsgelé og kinesisk soya. Mørbraden vendes af og til, og steges videre i ca. 20 minutter.

Den tages op og i panden laves sovsen med piskefløde og lidt mere ribsgelé. Sovsen tilsættes kulør. Skal sovsen være tyk må den jævnes.

Kødet skæres på skrå i skiver og anrettes på et fad med ribsgelé og syltede asier. Lidt sovs hældes over og mørbraden serveres med kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (134 stemmer)

Opskriften er vist 173818 gange,
og udskrevet 7719 gange.


Energi:
KJ total 13229 (3149 kcal)
KJ pr. Pers. 3307 (787 kcal)
Vægt ialt 2280 gram
Vægt pr. Pers. 570 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 580 KJ (138 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina Jensen  -  2019-10-10 18:52:43
Et lidt trist billede som desværre ikke viser hvor god denne ret i virkeligheden er ! Har lavet den et utal af gange og det smager himmelsk - lad jer ikke skræmme men prøv det.


Marianne Bush  -  2018-02-26 22:28:06
Jeg har arvede denne opskrift fra min mor og har lavet den i noget med 45 år med et par ændringer. Skærer to mørbrader halvvejs igennem på langs (så de bliver flade), lægger dem sammen med persille i midten og vikler baconstrimler om de to mørbrader. Binder dem sammen med tråd og fortsætter så som beskrevet i opskriften (selvfølgelig uden bacon stykkerne) dog uden soya sovs men med blue cheese.


Linda Hansen  -  2013-01-25 13:13:10
Super god opskrift.....dog bruger jeg 1 tsk gorgonzola i stedet for kinesisk soya og letter den lidt med 1 oksekødsterning og vand.....absolut en af vores favoritter


Gerda Jensen  -  2012-04-30 16:45:50
Det er jo Kirsten Hüttemeiers opskrift! Så den fornylig i TV. Venlig hilsenm - Gerda Jensen


lars jensen  -  2010-03-14 13:57:06
det bliver endnu bedre hvis man kun giver 2,5dl kaffe fløde og spæder til med mælk under stegningen og giver den 4-5 hele enebær, og når stegen er færdig så kom alt mælkesnakset op i en kasserolle og kog panden af, i et par minutter,i ca 3 dl vand(for at få endnu mere vildt smag frem). kom det op i kasserollen og smag den til og jævn den... oj det bliver godt ;-)


Linda  -  2009-07-24 18:44:43
Da jeg ikke er vild med soya brugte jeg 1 spsk blåskimmelsost for at fremme vildtsmagen. Det var alle tiders...... rigtig god smag. Det er ikke sidste gang vi har lavet den ret!!!!!!!!


Anne-Marie Molzen  -  2009-02-28 16:58:21
Vi laver altid waldorfsalat til og det smager himmelsk....*ss*


Joy  -  2008-08-11 11:08:34
Fantastisk!!


  -  2008-04-22 19:34:48
Rigtig god ret. Jeg foretrækker dog at komme fløden i til allersidst før evt jævning.


Michael Bruun  -  2008-04-18 09:34:22
Det er sjældent jeg har smagt noget bedre "Kanon Opskrift"


Heidi  -  2007-06-10 16:31:15
Det smager okey, men vi foretrækker ris som tilbehør i stedet for kartofler.


Anne-Marie Molzen  -  2007-02-24 13:01:56
Helt klart en favorit ret her i huset - det er bare SÅ lækkert.


Anita Sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er virkelig en favorit hjemme hos os


lone  -  0000-00-00 00:00:00
smager himmelsk


jørgen wenike  -  0000-00-00 00:00:00
kan ikke blive bedre


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
mums.. en lækker ret- jeg brugte kalkun bacon istedet for alm.bacon og creme fraise 4% istedet for fløde og det blev retten bestemt ikke ringere af også med en lækker waldorff salat til!!


Catrine Olsen  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er allertiders måltid


Frits  -  0000-00-00 00:00:00
Smager super. Steg dog først, og hold mørbraden varm med staniol og et viskestykke. Lav så sovsen og brug evt. lidt skimmel ost. Der kan spares meget på fedtet hvis fløden udskiftes med creme fraise 6% til madlavning, og hvis fedtet hældes fra baconet efter stegning.


Annelise Øgelund  -  0000-00-00 00:00:00
Bare lækker


Jørn Rex  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg tilsætter 1/4 blu castello ell. lidt mere sammen med fløden og så undlader jeg soyaen, jeg koger ved svag varme sovsen tykker. Alternativ severes også med franske kartofler helst Samsø med sydesalt og trekorns flute. Velbekomme


ims  -  0000-00-00 00:00:00
det kaldes jo "vildtsauce" og det skal skille


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Kaffefløden skilte kraftigt under stegningen, men det var nu alligevel en dejlig sauce, men næste gang vil jeg nok prøve med mælk i stedet


Margit Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
Kan det laves med andet end piskefløde og kaffefløde


sinus5  -  0000-00-00 00:00:00
det må være samme person der har skrevet om retten, trods forskellige navne. retten er da meget god, MEN, den skal absolut ikke stege sammen med fløde og gele og baconen skal ikke steges i smør, det steger udmærket i egen fedt, ellers bliver det for fedt. fløde og gele kommes i bagefter, så skal i bare se, så er de der


Anne-Marie Molzen  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk ret og nem at lave!!


Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Alletiders ret. Topkarakter herfra.


Benny Bang  -  0000-00-00 00:00:00
Bacon og mørbrad - god kombination


Hanne Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god og en lækker sovs


Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Smager godt med Karolines Waldorffssalat til


Hanne jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker lækker mad


Maria Sjøgren  -  0000-00-00 00:00:00
en virkelig favorit


Kenneth Lindhardt  -  0000-00-00 00:00:00
Nem og super lækkert


Hans Schmidt  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk god !


Inger Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
megago'


Erik Nielsen  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er rigtig god mad