Rødgrød

Rødgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke testet

Indsendt af : Klemme

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.bær, frugt mv. (fx jordbær, rabarber, hindbær osv.)
250 g.sukker
1 stang vanilje
2 spsk.sukker
7 dl.vand
4 spsk.kartoffelmel
 lidtvand
 
Opskrift:
Skær frugt, bær mv. i mindre stykker - rabarber skæres fx i stykker på max 1 cm.
Det koges i vandet i 20 minutter.
Imens skrabes vaniljekornene ud af vaniljestangen. Den tomme stang koges med længst muligt, mens vaniljekornene gnubbes ind i 2 spsk. sukker.
Det hele hældes igennem en sigte, og væsken varmes op på ny, mens sukkeret tilsættes.
Når sukkeret er helt opløst, tilsættes vaniljesukkeret, og gryden tages af blusset.
Kartoffelmel udrørt i lidt vand hældes i langsomt under omrøring.
Grøden stivner til en passende konsistens og skal ikke opvarmes på ny.
Grøden sættes på køl til den skal serveres.

Tips:

Grøden kan serveres med mælk eller fløde, men er også rigtig god med vaniljeis.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 7204 gange,
og udskrevet 161 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu