Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grovboller med fennikel

Grovboller med fennikel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8-12 Stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :





Ingredienser:
100 g.grove kerner
3 g.fennikelfrø
2 dl.kogende vand
0.5 dl.madolie
 Evt.1 æg
25 g.gær
0.5-1 tsk.salt
1 tsk.sukker
75 g.havregryn
100 g.rugmel
150 g.hvedemel
 Frø af Jomfru i det grønne eller birkes
 


Opskrift:

Kernerne opblødes i det kogende vand i ca. ½ time.
Tilsæt olie, gær og sukker, og rør det sammen, indtil gæren er opløst.
Mel og gryn blandes med salt, og æltes i massen.
Vil du bruge et æg, tilsættes det samtidigt.
Er konsistensen rigtig, klæber dejen lige akkurat, men hellere for våd end for tør.
Lad dejen hæve under et fugtigt klæde i mindst 1 time, men gerne flere.
Ælt dejen let, og tril boller lidt mindre, end du vil have dem færdige.
Lad bollerne hæve ½ time under det fugtige klæde.
Bollerne pensles med vand, og derefter drysses med f.eks. frø fra Jomfru i det grønne, eller du kan bruge birkes eller alm. havregrynsflager.
Bages i en 200 gr. varm ovn i 12-16 minutter.
Tag ud af ovn, og lad dem køle på en rist.


Tips:

Bollerne kan med fordel opbevares i en frysepose, som du punkterer et par steder med en kødnål. Det får bollerne til at holde sig friske i en 3-4 dage. Brød kan laves helt efter fantasien, men som grundregel bør 2/3 af melet være fint mel.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 1873 gange,
og udskrevet 19 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu