Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marengsboller med karamelråcreme

Marengsboller med karamelråcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 personer Ca. 5 marre

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke frysegnet

Indsendt af : Camilla

Indsendt :





Ingredienser:
7.5 dl.piskefløde
4 tsk.vaniliesukker
4 æggeblommer
350 g.sukker
2 dl.lys eller mørk sirup
25 g.smør
4 æggehvider
200 g.flormelis
2 spsk.hvedemel
 


Opskrift:

Start ud med at lave råcremen:
Pisk 5 dl. fløde, tilsæt derefter 2 tsk vaniliesukker, 4 æggeblommer og 100 gram sukker.

Karamelstykkerne til råcremen:
Kom 250 gram sukker i en høj pande eller gryde og lad det smelte og blive brunt. Hæld 2,5 dl fløde i. Rør om og lad det koge i 10 min. Tilsæt 2 dl sirup, 2 spsk vaniliesukker og 25 gram smør. Lad karamellen koge til den bliver som jævn grød. Rør nu og da. Lad den afkole i panden/gryden, før den hældes på olieret plade eller i en form. Afkøles mere og skæres i fine små karamel stumper. La de små karamel stykker blive kolde før de tilsættes i råcremen. Bland det godt sammen.

Marengsbollerne:
Pisk 4 æggehvider stive, tilsæt derefter 200 g. flormelis og 2 spsk. hvedemel og rør sammen. Smør det hele ud på smurt bagepapir i 5 store, runde og falde stykker (vigtigt at bagepapiret er smurt, ellers hænger det fast) og put en klat karamel råcreme på midten af marengsbunden. Smør derefter mere marengs ovenpå så det bliver til en bolle, og sørg for at råcremen ikke kan ses i kanterne og bag der i 30 min. ved 220 grader varmluft.


Tips:

Marengsbollerne er en bolle lavet af marengs, med karamelråcreme indeni.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (7 stemmer)

Opskriften er vist 3248 gange,
og udskrevet 33 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu