Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æblekage med chokolade/marcipan

Æblekage med chokolade/marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Camulle28

Indsendt :


Æblekage med chokolade/marcipan, billede 4 Æblekage med chokolade/marcipan, billede 1 Æblekage med chokolade/marcipan, billede 2 Æblekage med chokolade/marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 dl. Danskvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
275 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
6 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
200 gram Ren rå marcipan
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Flødeost-glasur:
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Danskvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rør farin med olie.
Æggene piskes i et ad gangen.
De tørre ingredienser piskes i dejen.
Vend de revet æbler, revet marcipan og det hakkede chokolade i dejen.

Dejen kommes i en bradepande ca. 26x38cm beklædt med bagepapir.

Bages ved 180 grader i alm. ovn ca. 50 min.

Flødeost-glasur

Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med danskvand, flormelis, citronskal og -saft. Smør "glasuren" på den kolde kage og pynt med revet citronskal.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 19988 gange,
og udskrevet 279 gange.


Energi:
KJ total 25892 (6164 kcal)
KJ pr. Pers. 2157 (513 kcal)
Vægt ialt 2168 gram
Vægt pr. Pers. 180 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1194 KJ (284 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 38.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2014-06-28 17:09:01
Danskvandet putter vi i samtidig med melet. Det er en ret tung kage.


Lene  -  2013-10-18 13:00:12
Der står 1 dl. danskvand i opskriften. Hvornår tilsættes den ?