Mørbrad med appelsinsky

Mørbrad med appelsinsky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.afpudset svinemørbrad
2 fedhvidløg
2 spsk.reven hvidløg
3 tsk.frisk timian (eller 2 tsk tørret)
1 tsk.groftkværnet sort peber
1 dl.frisk appelsinsaft
2 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.olie
1 tsk.salt
1-2 spsk.honning
 
Opskrift:
Afpuds mørbraden. Bland presset hvidløg, appelsinskal, timian og peber i en skål. Gnid mørbraden med blandingen og læg den i en skål. Bland appelsinsaft og vineddike og hæld det over kødet. Dæk med plastfilm og stil det i køleskabet i 2 timer. Vend kødet 2-3 gange.

Sæt ovnen på 200 grader. Varm olien på en stegepande. Tag kødet op og sæt marinaden til side. Brun mørbraden på panden. Drys den let med salt. Læg kødet i et ovnfast fad og pensl med honning. Steg i ovnen i 25 min.

Tag kødet op af fadet og pisk 2 spsk af marinaden i kødskyen. Skær i skiver og servér straks sammen med skysaucen.

Garner med kørvel eller persille.





karakterer:
Opskriften er vist 14333 gange,
og udskrevet 405 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
meget velsmagende; vi vil bruge den til gæstemad