Vanilieis
Hovedingrediens : Krydderurter - Vanille Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland fløde, æggeblommer og sukker i en gryde, og læg den flækkede vanillestang heri. Varm blandingen igennem under kraftig piskning, til cremen er tyk, den må ikke koge.
Lad cremen køle af. Pisk af og til i den. (Tag vanillen op). Smag cremen til med vanillesukker, hvis man ikke har brugt hel vanille. Frys cremen 4-5 timer. Tilsæt den piskede fløde under omrøring, når isen er halvt frosset. Lad isen fryse færdigt. Vend isen ud på et fad, eller skær den i skiver. Serveres med friske eller syltede bær og frugt. Eller med chokoladesauce eller fugtsauce. |
|
Opskriften er vist 146940 gange,
og udskrevet 3583 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (79 stemmer) |
|
Kommentarer Ellen 12 år - 2012-04-01 13:31:48 Nem og hurtig... og super god! camilla Israelsen - 2011-12-20 17:17:08 rigtig god is, med masser af smag...prøv den med lidt fronsne hindbær og lidt sukker...mums!.....tak fro denne opskrif jeg bruger tit<3 katarina - 2011-08-04 01:43:59 rigtig god , er remlig nem at lavde . men er til min smag for lille til 4 personer rækker kun højst til 3 personer bom2 - 2010-09-09 13:35:41 det ser godt ud hajra - 2010-06-15 17:19:40 jeg vil bare sige at isen er rigtig GOD prøv også med appelsin på mig og min veninde - 2010-04-10 13:12:20 den er rigtig god line - 2009-06-03 13:52:00 det er dårligt at man ikke selv kan bestemme hvor maget der skal i natalia - 2005-01-01 01:01:01 jeg kan li´det Caro og Trille - 2005-01-01 01:01:01 God men flødeskumsagtig... Man kan også bruge mandariner eller andet frugt i isen. Karsten Pedersen - 2005-01-01 01:01:01 Man kan med fordel smage cremen til med 1-1½ dl Baileys |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne