Runeberg torte

Runeberg torte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 stk.

KonditoriRet : Konditori - Tørkager

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Runeberg torte, billede 4 Runeberg torte, billede 1 Runeberg torte, billede 2 Runeberg torte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
40 g.ingefærsmåkager (ginger biscuits)
35 g.mandler, smuttede
90 g.hvedemel
0.33 tsk.bagepulver
0.33 tsk.natron
0.5 tsk.salt. fint
0.33 tsk.kardemomme
0.5 appelsin, skal heraf
 
225 g.blødt smør
35 g.sukker
1 tsk.vaniljesukker
35 g.brun farin
15 g.sirup, mørk
1 æg
0.33 dl.mælk
0.33 dl.Appelsinsaft, friskpresset
0.33 tsk.mandelessens
 
 Sirup:
70 g.sukker
0.5 dl.vand
1 spsk.brun rom
 
 Glasur:
35 g.flormelis
0.33 spsk.mælk
0.33 tsk.mandelessens
 
 Topping:
 hindbærmarmelade
 
Opskrift:
Mandler og ingefærsmåkager blendes fint. Blandes med mel, bagepulver, natron, salt, kardemomme samt fintrevet appelsinskal.

Blødt smør røres med, sukker, vaniljesukker, brun farin og sirup. Tilsæt æg (ved stører portion et af gangen). Bland så de tørrer ingredienser i, og til slut mælk og appelsinsaft.

Kageringe uden bund 6 cm. i diameter og 6 cm. i højden smøres godt, det er nemmest med bagespray. De stilles på bageplade med bagepapir.
Fyld dejen i en sprøjtepose og fordel den ca. ½ op.

Bages 25-30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Tages ud af ovnen, kageringene burde kunne løftes op og af. Lad dem køle ca. 15 minutter.

Prik dem med træ grillspyd og glaser dem med siruppen.

Sprøjt en ring af glasur langs kanten på hver kage, og sæt en lille teske hindbærmarmelade i midten.





karakterer:
Opskriften er vist 718 gange,
og udskrevet 2 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu