Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Citronrisotto med Hvidkålsråkost (vegetar)

Citronrisotto med Hvidkålsråkost (vegetar), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Line

Indsendt :



Ingredienser:
 Risotto:
3 økologiske citroner
300 g.Risottoris (eller grødris)
1 løg
1 glashvidvin
9 dl.grøntsags bouillon
25 g.smør
60-100 g.parmesan (efter smag)
 
 Hvidkålsråkost:
0.25-0.5 hvidkål
 timian
 citronsaft
 
Opskrift:
Risottoen:
Start med at stege det finthakkede løg, de må ikke tage farve men skal bare lige blive gennemsigtige.
Kom nu risen i og steg dem stille og roligt. Når risene er blevet en anelse gennemsigtige tilføjer man vinen og lader den koge næsten helt væk. Kom derefter reven citronskal fra de tre citroner i.
Tilføj bouillon lidt af gangen, mens du mellem hver gang lader bouillon koge næsten væk, så risene ligner grød nærmere end suppe. Det er en god idé at have bouillonen kogende, så risottoen ikke afkøles hver gang.
Efter ca. tyve minutter skulle den gerne være al dente. Dette kan dog komme lidt an på hvor meget varme man giver den hvor hurtigt. Det kan også være nødvendigt at tilføje lidt mere vand.
Når den er al dente tager du den af blusset og kommer smøren i. Smag til med saften fra citronerne og parmesanen. Hvis nødvendigt kan du også tilføje salt og peber.

Hvidkålsråkost:
Riv eller hak fint hvidkålen. Smag til med saften fra citronerne og timian.
Pas dog på med citronen, da meget citron i både hvidkålen og risottoen kan være lidt overvældende.


Tips:

kombinationen af risottoen og hvidkålen er lækker, og retten kan eventuelt serveres hvor man lægger hvidkålsråkosten på tallerkenen og så risotto ovenpå.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 4849 gange,
og udskrevet 70 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu