Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Klassisk fransk chokolademousse

Klassisk fransk chokolademousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
225 g.mørk chokolade, gerne Guanaja 70%
50 g.blødt usaltet smør
9 æggehvider
125 g.sukker
6 æggeblommer
 


Opskrift:

Smelt chokoladen langsomt i en skål i vandbad. Pisk den sammen med det bløde smør i en stor skål.

Pisk æggehviderne skummende med en elhåndpisker. Tilsæt en spsk sukker og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når æggehviderne er stive, drysses den resterende mængde sukker forsigtigt ud over hviderne. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til æggehviderne er faste og elastiske. Tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt i.

Vend dernæst 1/3 af denne blanding i chokolade/smørmassen. Brug en dejskraber med skaft og bland hurtigt massen ved at vende fra midten og ud mod skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet.

Hæld moussen i en souffléskål eller i portionsskåle og sæt den i køleskab, tildækket.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolademousse



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (22 stemmer)

Opskriften er vist 22967 gange,
og udskrevet 348 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mark  -  2016-06-16 12:42:09
Fantastisk opskrift, det smager meget bedre end dem med fløde. Man kan dog nemt undlade smørret ved piske blommerne og vende dem sammen med chokoladen (som selvfølgelig skal køle ned først) og derefter vende det sammen med hviderne.


Maja  -  2014-05-16 16:28:53
Denne opskrift er fra Claus Meyers bog 'chokolade'. Den er til otte personer og ikke til fire - med mindre, man da ikke skal have andet at spise :-)


Jens Brian  -  2013-09-09 14:12:24
Super dårlig opskrift - men jeg laver den sgu alligevel


Vibs  -  2009-01-16 15:46:08
Smager strålende, tilføjede dog noget kakkao (uden sukker) for at få en mere intens chokoladesmag. Men super god og nem opskrift:)