Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spicy karrysuppe med kylling

Spicy karrysuppe med kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Littie

Indsendt :





Ingredienser:
700 g.kyllingebryst eller -filet
2 løg
1 rød peberfrugt
1 ds.minimajs/babymajs
3 ds.kokosmælk (á 400 ml)
 Rød karrypasta, Blue Dragon
 Gul karrypasta, Blue Dragon
 Karry (pulver)
2-3 hønsebouillonterninger
 Salt
 peber
2 tsk.tørret basilikum
 Evt.en knivspids stødt kanel
 
 Serveres evt. med basmatiris og naanbrød
 


Opskrift:

Kylling skæres i små tern - ca. 2*2 cm. Løgene skæres i små tern. Peberfrugten skylles, klargøres og skæres i tern på 1*1 cm. Babymajs drænes for væde og skæres i skiver på 1 cm.

Margarine, becel eller olie varmes i en tykbundet gryde. Tilføj en tsk. af hver karrypasta og lad blande med fedtstoffet. Heri svitses løg, til de bliver bløde. Kylling tilsættes og varmes helt igennem. Babymajs og peberfrugt tilsættes og varmer med ganske kort, inden den første dåse kokosmælk tilsættes.

Imens retten kommer i kog, tilsættes mere karrypasta (en tsk. af hver), en spsk. karrypulver, bouillonterningerne, basilikum, salt og peber. Kog under omrøring, til karrypastaen og bouillonterningerne er opløst. Spæd til med de resterende dåser kokosmælk. Bring i kog igen.

Herfra bliver processen et spørgsmål om tilsmagning. Jeg tilsætter gerne flere tsk. karrypasta og ekstra stødt karry for at gøre suppen karrystærk og flot gul. Er suppen for stærk, kan du spæde til med mælk. Kanelen tilsættes, hvis man ønsker et lille strejf af orientalsk sødme - tilsvarende mængde sukker kan også bruges. Mangler suppen "rundhed" smider jeg gerne mere salt eller bouillon i. Gurkemeje kan bruges til at gøre suppen mere gul, hvis man ikke ønsker at tilsætte mere karry.
Brug gerne lang tid på at smage retten til, så den får den ønskede balance mellem sødme og stærkhed.

Tips:

Jeg serverer altid suppen med en smule basmatiris ved siden af, som man selv kan blande i efter behov. Selve fyldet i suppen kan udskiftes. Jeg forestiller mig, at porre og store rejer også vil passe ind. Ønskes en stærkere suppe med en anelse af syrlighed kan man lade en stængel citrongræs koge med - denne fiskes op før servering. Du kan tilføje hvidløg og frisk chili til retten efter smag.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11317 gange,
og udskrevet 115 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu