Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fransk lammeragout

Fransk lammeragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
1000-1250 g.lammetykkam eller bov skåret i skiver med ben
50 g.smør
1 tsk.sukker
2 spsk.hvedemel
2 fedhakket hvidløg
2 spsk.koncentreret tomatpure
 
 visk af:
5 stilkepersille
2 kvistetimian
1 laurbærblad
 
5 dl.bouillon eller vand
100 g.magert brystflæsk
150 g.pillede skalotte eller miniløg
500 g.skrællede kartofler
1-2 gulerødder
300 g.majroer (kan undlades)
150 g.fine ærter
 hakket persille
 


Opskrift:

Skær evt. overflødigt fedt af kødet og skær det ud i store firkanter, ca. 50 60 g. pr. stk. Lad benet side i nogle af kødstykkerne. Brun kødet i fedtstoffet, til det er godt brunet. Tag det op.

Drys sukker i fedtstoffet og lad det karmelisere. Drys melet i gryden og rør til det er opsuget. Tilsæt hakket hvidløg, tomatpure, visk og bouillon under konstant omrøring. Læg kødet tilbage i gryden og kog retten under låg i ca. ½ time.

Tag gryden af varmen. Lad den stå 10 min. og skum fedtet af. Skær flæsket i små terninger og rist dem gyldne på en varm pande sammen med løgene. Læg flæsket og løg i gryden uden det afsmeltede fedt.

Skær kartoflerne i kvarte, gulerødder i skiver og halver majroerne og kom grøntsagerne i gryden. Bland det hele godt og spæd evt. med mere væske. Kog retten ved svag varme endnu ¾ time til alt er mørt. Tilsæt ærterne 5 min før retten er færdig.

Drys hakket persille over ved servering




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 17418 gange,
og udskrevet 471 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lund Canada  -  2010-08-22 18:48:36
Husk lidt salt


Kirsten  -  2010-03-01 12:06:53
Kan absolut anbefales som gæstemad - jeg kom også rosmarin i "visken" og udskiftede majroen med pastinak og persillerod. Næste gang kommer jeg "visken" i en lille pose. Som kød brugte jeg til 4 personer 0,7 kg lammetykkamsfilet uden ben og fedt. Serverede godt brød og tzatiki med cherrytomater, agurk og mynte til.


jeanette  -  2007-04-08 08:39:56
virkelig god kraftig ret. vil mene den også vil passe godt som natmad ovenpå en hyggelig aften