Fransk lammeragout
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Skær evt. overflødigt fedt af kødet og skær det ud i store firkanter, ca. 50 60 g. pr. stk.
Lad benet side i nogle af kødstykkerne.
Brun kødet i fedtstoffet, til det er godt brunet.
Tag det op.
Drys sukker i fedtstoffet og lad det karmelisere. Drys melet i gryden og rør til det er opsuget. Tilsæt hakket hvidløg, tomatpure, visk og bouillon under konstant omrøring. Læg kødet tilbage i gryden og kog retten under låg i ca. ½ time. Tag gryden af varmen. Lad den stå 10 min. og skum fedtet af. Skær flæsket i små terninger og rist dem gyldne på en varm pande sammen med løgene. Læg flæsket og løg i gryden uden det afsmeltede fedt. Skær kartoflerne i kvarte, gulerødder i skiver og halver majroerne og kom grøntsagerne i gryden. Bland det hele godt og spæd evt. med mere væske. Kog retten ved svag varme endnu ¾ time til alt er mørt. Tilsæt ærterne 5 min før retten er færdig. Drys hakket persille over ved servering |
|
Opskriften er vist 20594 gange,
og udskrevet 581 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lund Canada - 2010-08-22 18:48:36 Husk lidt salt Kirsten - 2010-03-01 12:06:53 Kan absolut anbefales som gæstemad - jeg kom også rosmarin i "visken" og udskiftede majroen med pastinak og persillerod. Næste gang kommer jeg "visken" i en lille pose. Som kød brugte jeg til 4 personer 0,7 kg lammetykkamsfilet uden ben og fedt. Serverede godt brød og tzatiki med cherrytomater, agurk og mynte til. jeanette - 2007-04-08 08:39:56 virkelig god kraftig ret. vil mene den også vil passe godt som natmad ovenpå en hyggelig aften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne