Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bløde luftige boller

Bløde luftige boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Therese

Indsendt :



Ingredienser:
2 æg
100 g.margarine
30 g.smør
3 dl.mælk
0.75 dl.olie
0.5 dl.sukker
50 g.gær
1 Knsp.salt
500-800 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Æg eller mælk
 
Opskrift:
Gæren smuldres i en skål, sukkeret tilsættes.
Rør gær og sukker sammen til det er flydende.

Mælk lunes, margarine og smør smeltes, og røres i gæret, salt og æg tilsættes.
Rør blandingen, så æggene er jævn fordelt.
Tilsæt mel, til dejen kan æltes.

Hæv i 30 min.
Ælt og form bollerne, og lad hæve 30 min mere.
Pensl. Bollerne. ovn på 200, alm. Ovn, over og under.

Bollerne bages i 12-15 min.

Tip: bollerne er færdige, hvis de lyder lidt hule, når de bliver banket på bunden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)

Opskriften er vist 15542 gange,
og udskrevet 110 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Katrine  -  2017-04-28 21:37:19
Hvor står der at olien skal bruges i dejen?

Katrine  -  2017-04-28 18:28:46
Hvor står der at olien skal bruges i dejen?

Sabine  -  2015-02-25 06:13:44
Nu laver jeg dem endnu engang ud af utallige gange. Smager utrolig meget! Nogengange tilføje lidt forskellige korn i. Tak for opskriften! Min datter er vild med dem!

Kathrine  -  2013-11-20 09:06:21
Gær lever af sukker og formerer sig sådan

Christina  -  2013-09-23 13:49:03
Nu har jeg ikke prøvet opskriften, men dræber man ikke ret meget gæren ved at røre den sammen med sukkeret?

Therese  -  2013-07-27 19:58:18
Prøv med mere mel. Grunden til at melet ikke er i korrekt mål, er netop fordi at man selv skal tilføje til man synes dejen er tilpas. Når jeg laver dem, er dejen perfekt. Og den klistrer ikke. Tror det kommer an på hvilken ovn man har. Bag evt i 20 min. Eller lav bollerne mindre. De kan virke lidt klæg lige når de er kommet ud af ovnen, men efter nogle minutter(til de er håndvarme) er de helt fine.

En utilfreds bager  -  2013-07-16 14:03:36
Rigtig dårlig opskrift. Dejen er slet ikke til at have med at gøre, de hæver ikke ordenlig, og efter et kvarter i ovnen er de stadig total dej-agtig/rå.