Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kartoffelsuppe med brændenælder og grøn ærtemos

Kartoffelsuppe med brændenælder og grøn ærtemos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Il Duce

Indsendt :



Ingredienser:
 Suppe:
300 g.kartofler
1 løg
1 spsk.rapsolie
2 spsk.æblecidereddike
1 l.koldt vand
100 g.nælder (brænde- eller døvnælder)
 salt
 peber
 
 Ærtemos:
1 pottebrøndkarse
100 g.grønne ærter (fra frost)
1 tsk.honning
1 dl.yoghurt naturel
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
30 g.solsikkekerner
8 grønne asparges
50 g.fast ost (f.eks. høost, vesterhavsost eller præstost)
 
Opskrift:
Suppe: Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skræl løgene, snit dem groft, og steg dem glasklare i olien uden at brune dem. Lad dem simre så længe ved lav varme, at de bliver lyst gyldne. Det tager ca. 20 min. Den lange stegetid giver en mild og sød smag. Hæld æblecidereddiken på, og lad den koge ind til det halve. Kom kartoflerne i gryden, hæld vand på, og lad det koge ca. 30 min. ved middel varme, til kartoflerne er møre. Skyl nælderne, og slyng dem. Blend suppen med nælderne, og smag suppen til med salt, peber og evt. mere eddike.

Ærtemos: Blend alle ingredienserne, og smag til med salt og peber.

Tilbehør: Rist solsikkekernerne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Skyl aspargesene, og skær de nederste 1-2 cm af. Snit dem i tynde skiver. Skær osten i "hapser".

Servering: Server den varme suppe med ærtemosen og tilbehøret til at drysse over. Spis en god skive brød til.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 3388 gange,
og udskrevet 53 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-05-04 21:47:20
Utrolig lækker suppe. Jeg brugte høosten, hvilket passer super til suppen. Den minder meget om parmesanost. Det er bare med at komme ud og plukke nælder nu.