Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Su börek

Su börek , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Elmas

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej
500 g.hvedemel
4 æg
2 spsk.Græsk youghurt
1 dl.mælk
1 tsk.salt
 
150-200 g.beyaz peynir (fås i etniske butikker) fata kan også bruges.
1 håndfuld bredbladet persille
10 spsk.olivenolie
 salt
 kogende saltet vand i stor gryde
 Koldt vand i balje
 
 Top:
1 æg
1 spsk.olivenolie
0.5 spsk.Græsk youghurt
 
Opskrift:
Kom alle ingredienser til dejen i en skål og rør/ælt det sammen til en klump.
Fordel dejen til 9 lige store stykker.
Kom mel på den rene bordplade og rul de 9 stykker dej til tynde dej-plader. Det kræver lidt øvelse og lægger et link nedenfor opskriften
Sæt 2 liter vand til kogning med 1 spsk salt. Når vandet koger skrues der ned så det kun simrer.
Stil en ren bageplade frem, smør med olie. Fraråder bagepapir til denne ret da det suger den fugt der skal være i dejen.
Det første stykke dej ligges i bradepanden, uden kogning.
Kom en spsk olivenolie hen over
Nu tages et dejstykke og kommes ned i den gryde med smimre kogende vand, lad det ligge der 2-3 sekunder. Tag det op og læg det i baljen med koldt vand. Afdryp og kom det ovenpå første stykke dej. Gentag til der er 3 etager dej. 4 etage dej, koges ikke.
Kom en spsk olie på, samt ost og hakket persille. kom endnu et stykke dej ovenpå ukogt. Og olie på denne.
De næste stykker dej koges, køles, afdryppes og olieres.
Det sidste stykke dej koges ikke.

Pisk æg, olie og youghurt sammen og pensel overfladen med dette.

250 grader forvarmet alm. ovn
til den er lysebrun på overfladen. Ca 15-20 min.


Tips:

http://www.youtube.com/watch?v=r9UmhJVFb-I Dejen er pænt stærk trods de 2 vandbad. Skulle det gå i stykker for dig betyder det ikke alverden. Der findes mange områder i Tyrkiet der gerne vil, at det netop var dem der opfandt Su börek. Derfor ligeså mange måder og gøre det på. Afiyet olson


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5689 gange,
og udskrevet 38 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Elmas  -  2013-03-29 20:45:10
Kan se linket til video ikke kommer til og virke: Søg evt efter det på tuben Su betyder i øvrigt vand på Tyrkisk.