Små tærter med tomat og ost

Små tærter med tomat og ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

BuffeterRet : Buffeter - Diverse buffetretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : beritk1

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.smør i små tern
150 g.hvedemel
100 g.fuldkornshvedemel
1 spsk.revet parmesan
1 spsk.koldt vand
24 cherrytomater
1 spsk.olivenolie
2 dl.mælk
50 g.revet cheddar
100 g.Ricotta, friskost
 salt
 peber
 
Opskrift:
smør en muffinform med 12 huller.

Dej til bund:
125 gram af hvedemelet i en foodprocessor sammen med fuldkornshvedemelet. 1 knsp salt og 100 g smør og blend til det ligner grov rasp. Kom blandingen i en stor skål og rør parmesanen i.

Man kan også bruge en skål og hænderne hvis man ikke har en foodprocessor.

Tilsæt i 1 spsk. koldt vand og rør sammen til en klump. Tilsæt evt. lidt ekstra vand. Vend dejen på et meldrysset bord og ælt den lidt sammen. Del dejen i 12 stykker og rul dem ud til 12 cm i diameter og beklæd muffinsformene med dem. Stil dem på køl i 30 min.
Tænd ovn på 200 grader

Tag formen ud og beklæd inder siden af bundene med bagepapir. Forbag bundene i 10 min. Tag bundene ud af ovnen, fjern papriret og stil dem til side.

Fyld:
Kom tomaterne i et fad og stænk dem med olie. Bag dem i 5 min. Smelt de sidste 25 g smør ved lav varme. Rør resten af melet i og kog det op i 2- 3 min (opbagning). Pisk mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring til sovsen er tyk og glat. Krydr med salt og peber og rør resten af ostene i. Kom 1 tomater i hver tærte skal, fordel sovsen i tærterne.

Bag dem i 15 min til de er gyldne





karakterer:
Opskriften er vist 8734 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-18 14:24:47
kan man lave mad tærter dagen før de skal bruges?