Chana Masala (kikærter i krydret tomatsauce)

Chana Masala (kikærter i krydret tomatsauce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Chana Masala (kikærter i krydret tomatsauce), billede 4 Chana Masala (kikærter i krydret tomatsauce), billede 1 Chana Masala (kikærter i krydret tomatsauce), billede 2 Chana Masala (kikærter i krydret tomatsauce), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.vegetabilsk olie
1 tsk.spidskommen
1 fedhvidløg, fint hakket
1 spsk.frisk ingefær, revet eller fint hakket
 
1 dl.vand
0.5 spsk.mangochutney, hot
1 lime, saft heraf
1 rød peberfrugt finthakket
70 g.tomatpure. konc.
1 tsk.stødt gurkemeje
0.5 tsk.stødt spidskommen
2 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.paprika
 
1 dl.vand
125 g.kikærter
2 spsk.friskhakket koriander
1 håndfuld spinatblade, groft hakkede
0.5 tsk.salt
 Lidtfinthakket chili
 
 Pynt:
 koriander, frisk
 finthakket rødløg
 
Opskrift:
Lad kikærterne stå i blød natten over. Som alternativ kan bruges en dåse forkogte kikærter.

Varm olien og drys spidskommen i. Lad det syde i 5-10 sekunder. Drej ned for varmen og tilsæt hvidløg og ingefær. Sautér 2 minutter.

Tilsæt 1 dl vand, mangochutney, limesaft eller citron, finthakket peber, halvdelen af tomatpuréen, gurkemeje, stødt spidskommen, stødt koriander og paprika. Læg låg på og rør ind imellem indtil saucen tykner. Det tager omkring 5-10 minutter.

Hæld resten af vandet i sammen med kikærter, frisk koriander, chili, spinat og salt. Rør rundt og lad det simre i ca. 45-50 minutter.

Tilsæt resten af tomatpuréen omkring halvvejs gennem tilberedningen, så du ender med en dejlig tyk sauce. Kikærterne skal være bløde, men bevare deres form.

Server med finthakket rødløg og frisk koriander drysset på toppen.


Tips:

Chana Masala er kikærter i en krydret tomatsauce. Dejligt tilbehør til stegt kød, men kan også spises som selvstænfig ret.

Bruger du kikærter fra dåse, skal du nok nedsætte kogetiden til ca 25 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 11543 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Forfatteren  -  2013-03-23 12:56:56
Selv om det ser sådan ud, er det ikke kikærterne, men spinatbladene, der skal hakkes!