Chana Masala (kikærter i krydret tomatsauce)
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad kikærterne stå i blød natten over. Som alternativ kan bruges en dåse forkogte kikærter.
Varm olien og drys spidskommen i. Lad det syde i 5-10 sekunder. Drej ned for varmen og tilsæt hvidløg og ingefær. Sautér 2 minutter. Tilsæt 1 dl vand, mangochutney, limesaft eller citron, finthakket peber, halvdelen af tomatpuréen, gurkemeje, stødt spidskommen, stødt koriander og paprika. Læg låg på og rør ind imellem indtil saucen tykner. Det tager omkring 5-10 minutter. Hæld resten af vandet i sammen med kikærter, frisk koriander, chili, spinat og salt. Rør rundt og lad det simre i ca. 45-50 minutter. Tilsæt resten af tomatpuréen omkring halvvejs gennem tilberedningen, så du ender med en dejlig tyk sauce. Kikærterne skal være bløde, men bevare deres form. Server med finthakket rødløg og frisk koriander drysset på toppen. Tips: Chana Masala er kikærter i en krydret tomatsauce. Dejligt tilbehør til stegt kød, men kan også spises som selvstænfig ret. Bruger du kikærter fra dåse, skal du nok nedsætte kogetiden til ca 25 minutter. |
|
Opskriften er vist 14949 gange,
og udskrevet 196 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Forfatteren - 2013-03-23 12:56:56 Selv om det ser sådan ud, er det ikke kikærterne, men spinatbladene, der skal hakkes! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne