Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chokoladeæbleskiver med smeltet chokolade indeni

Chokoladeæbleskiver med smeltet chokolade indeni, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 21 stk.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ved ikke

Indsendt af : mari756h

Indsendt :



Ingredienser:
 Vaniljedej:
155 g.hvedemel
1.5 tsk.sukker
0.5 tsk.bagepulver
0.25 tsk.salt
2 store æg, delt
2.5 dl.mælk
2 spsk.smør smeltet og let afkølet
0.5 tsk.vaniljeekstrakt
 
 Chokolade:
375 g.letbitter chokolade, hakket groft
1 spsk.smør smeltet let og afkølet
 
Opskrift:
Smelt chokoladen i en chokoladesmelter eller i en varmfast skål over en gryde med kogende vand. Rør i chokoladen, til den er smeltet og jævn. Tag gryden af komfuret, sæt den til side, og lad chokoladen køle af.

Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Pisk æggeblommerne let i en lille skål, og pisk derefter mælk, vaniljeekstrakt, smeltet smør og halvdelen af chokoladen i. Pisk til det er jævnt. Tilsæt æggeblandingen til melblandingen, og rør det godt sammen med en træske. Dejen er klumpet.

Pisk æggehviderne i en ren skål, til der danner sig stive, men ikke tørre, toppe. Fold ca. en tredjedel af æggehviderne i dejen med en gummidejskraber for at gøre den let, og fold derefter resten i, til der ikke er flere hvide striber.

Brug dejen med det samme.

Smør hullerne i æbleskivepanden med noget af det smeltede smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Når smørret begynder at boble, tilsættes ca. en spsk dej i hvert hul. Anbring hurtigt ca. en tsk smeltet chokolade midt i hver æbleskive, og dæk dem med endnu en spsk dej.

Bag æbleskiverne, til bunden er let brunet og sprød, 3-5 minutter. Vend alle æbleskiverne med to korte træspyd, og bag dem, til de er let brunede på den anden side, ca. 3 minutter længere.

Læg de færdige æbleskiver i et fad, og hold dem varme i ovnen, mens du laver endnu to omgange æbleskiver.

Servér straks.


Tips:

Brugte en æbleskivebager og den var hurtigt varm, så her skulle de vendes næsten med det samme for ikke at blive brændte. Husk ikke at bruge metalredskaber på hverken æbleskivebager eller -pande.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)

Opskriften er vist 4419 gange,
og udskrevet 72 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu