Verdens letteste fødselsdagsboller

Verdens letteste fødselsdagsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Ladegaard

Indsendt :

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Flydende margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Lun mælken og opløs gæren heri. Mel, sukker, salt, æg, og flydende margarine piskes i (brug håndpisker med dejkroge). Dejen er nu meget fedtet. Dejen hæver tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.

Dejen slås ned, og formes til 20 boller, der lægges på bageplader og efterhæver 15 min. De pensles med æg, pisket med mælk og bages på varmluft på 175 grader i ca 12 min.


Tips:

Hvis der tilsættes ca. 100 gr. Rosiner får men lækre rosinboller. Ønsker du en lidt grovere bolle, erstattes 150 gr. af melen med havregryn.


karakterer:
Opskriften er vist 18396 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13860 (3300 kcal)
KJ pr. stk. 693 (165 kcal)
Vægt ialt 1110 gram
Vægt pr. stk. 55 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1248 KJ (297 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 37.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Frk. Jørgensen  -  2013-03-17 01:06:12
En succes ved fødselsdagsbordet, og lette at bage.