Blomsterbergs Lakrids creme brulee

Blomsterbergs Lakrids creme brulee , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sweet Lioness

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
100 g.rørsukker
1.3 dl.æggeblommer
6.5 dl.piskefløde
1.5 tsk.lakridspulver
 
 Til at karamellisere med
100 g.rørsukker
 
Opskrift:
Rørsukker og æggeblommer piskes til æggesnaps med en håndmikser. Rør lakridspulveret i "snapsen".
Piskefløden koges op ogtages af varmen.
Tilsæt "lakridssnapsen" den brandvarme piskefløde lidt ad gangen, mens der stadig piskes, således at fløden legerer blommerne let. Skum det øverste skum af og fordel legeringen i den 4 crème ildfaste skåle skåle. Bages ved 110 grade i ca 40 minutter, til cremen har sat sig, og giver efter ved let tryg.
Afkøles helt i køleskab, minimum 3 timer eller gerne til næste dag..

De iskolde crème brûlée'er drysses med et ultra tyndt, men jævnt lag rørsukker. Sukkeret karamelliseres hurtigt med en bundsel-brænder. Afkøl nogle minutter inden de serveres….


karakterer:
Opskriften er vist 14413 gange,
og udskrevet 237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Michael  -  2018-03-04 17:30:48
Meget nem og meget god. Er også god uden lakrids. I min ovn skal den lige have 10 min mere

Poul  -  2015-04-12 22:41:30
Hejsan Tak for opskriften. Det hedder en bundsenbrænder (ikke bundsel) Mvh Poul