Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jomfruhummerhaler bisque

Jomfruhummerhaler bisque, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Anders Krogstrup

Indsendt :



Ingredienser:
200 g.pillede jomfruhummerhaler
 
 Hummerfond:
 olivenolie
 paprika
 løg
3 dl.hvidvin
1 dl.vand
 cognac
 
 Sauce:
2 skalotteløg
1 hvidløg
 olie eller smør
5 dl.hvidvin
2.5 dl.piskefløde
 chilipulver
 
50 g.revet parmasanost
 friskhakket persille
 
Opskrift:
Pil halerne, men gem skallerne.

Hummerfond:
De pillede skaller, kloer etc. skal bankes med en kødhammer eller lignende, så frigiver de mest smag.

i en gryde tilsættes olivenolie. Tag en tsk med paprika. Dette ristes i olien. Tilføj så skallerne, og rist det sammen. Der tilfølges et løg, og 3 dl. hvidvin, 1dl vand. Dette koges og reduceres, så det dækker halvdelen af skallerne. Smag til med cognac.

Sauce:
I en anden gryde hælder du de finthakkede skarlotteløg i sammen med hakket hvidløg, som steger i et minut i olie eller smør. Hvidvinen tilføjes, og koges op indtil alcoholen er fordampet (ca 2 min). Der tilføjes fløde. Indholdet smages nu til med chili.

Hummerhalerne skal først steges af i lidt olie helt til sidst. De tilføjes resten af sauce sammen med den hummerfond, som du har lavet af skallerne. Skallerne er naturligvis siet fra, og de ender med en kraftig brun fond.

Tilsidst tilføjer du persillen, og parmasanosten.
Det er et garanteret hit ved gæsterne!
Velbekomme


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 5997 gange,
og udskrevet 64 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu