Oksehaletærte

Oksehaletærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Personer

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Madtærte

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : vides ikke, har ikke erfaring, da der ikke bliver noget tilovers

Indsendt af : Stevy9

Indsendt :

Ingredienser:
1500 g.oksehaler
2 løg
 peber
 salt
2.5 dl.rødvin
2.5 dl.vand
500 g.gulerødder
 
 Tærtedej:
150 g.smør
225 g.hvedemel
1-2 spsk.vand
 
 Pensling:
1 æg
 
 Dressing:
2 dl.græsk yoghurt
1 tsk.hvidløgspulver
1-2 spsk.akaciehonning
 lidt citronsaft
 et drys salt
 
 Tilbehør:
 Grønt salat
 
Opskrift:
Oksehalerne krydres med salt og peber, derefter brunes de af. Der tilsættes hakkede løg, som brunes med inden vin og vand hældes ved. Hele stegepanden (en model med høj kant og låg) stilles i en 80 C varm ovn i mindst 12 timer - gerne op til 16 timer.
Efter langtidsstegningen køler oksehalerne af og kødet næsten falder fra benene. Kødet skæres i små stykker og stilles til side. Stegeskyen koges ind til halv mængde. Gulerødderne skrælles og rives fint på et rivejern. De fint revne gulerødder koges med i skyen og kødet tilsættes. Husk at smate til med ekstra salt. Herefter har man en kødmasse med en meget intens og koncentreret smag af oksekød. Det er denne masse, som udgør fyldet i tærten.

Tærtedej: Melet smuldres ned i smøret, som er stuetemperatur, og det æltes et stykke tid, dejen samles med 1-2 spsk vand (man kan også bruge æg til at samle dejen med). Lad dejen hvile i køleskab i 20-30 min. Dejen deles i 2 klumper 1/3 og 2/3, Den største dejklump rulles ud på et melet bord. En tærteform (ca. 25 cm Ø) beklædes, og lad dejen hænge lidt ud over kanten af tærteformen, fyld kødmassen i og ruld nu den lille dejklump ud og brug den som låg på tærten. Tærtelåget og det det, som hænger ud over kanten klemmes sammen for at lukke tærten af. Husk at lave et lille hul midt i låget af tærten, så den varme luft kan slippe ud. Overflødig dej fjernes og tærten pensles med et sammenpisket æg. Tærten bages i en forvarm ovn v/190C i 35-40 minutter.

Dressing røres af nævnte indgredienser og serveres sammen med en skål grøn salat som tilbehør til oksehaletærten.

Velbekomme

Tips:

Tærten er en meget intens smagsoplevelse, så selv om det er en lang process at lave tærten, så bliver man belønnet med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Tærten kan også spises kold dagen efter


karakterer:
Opskriften er vist 3425 gange,
og udskrevet 58 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu