Spinat og laksetærte

Spinat og laksetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : daytiger

Indsendt :


Spinat og laksetærte, billede 4 Spinat og laksetærte, billede 1 Spinat og laksetærte, billede 2 Spinat og laksetærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
0.5 tsk. Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Spinat, frisk nippet for stilke
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
200 gram Laks koldrøget, i skiver 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
   
2 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 tsk. Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bland mel og salt i en skål. Skær den kolde smør i stykker og smuldr den i melblandingen. Bland vandet i og saml dejen. Læg den i køleskabet i en time. Smør en tærteform og rul dejen ud. Læg dejen i formen og bag den ved 200 grader i 12 min.

Smelt smørret i en gryde og læg de skyllede spinatblade i. Varm dem igennem til de er faldet sammen. Pres hvidløget og rør det i spinaten. Fordel det på den forbagte tærtebund. Skær laksen i mindre stykker og læg den oven på spinaten. Fløde, æg, mozzarella og salt piskes sammen og hældes over fyldet.

Bag tærten ved 200 grader i en halv time.

Tips:

Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid i alt: 135 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (101 stemmer)

Opskriften er vist 591436 gange,
og udskrevet 9821 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11946 (2844 kcal)
KJ pr. Pers. 3982 (948 kcal)
Vægt ialt 1442 gram
Vægt pr. Pers. 480 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 828 KJ (197 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 13.3 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2017-06-25 12:30:54
Kan den fryses.

Lene  -  2017-03-18 21:27:14
Super lækker. Jeg kom lidt muskat nød i og brugte 2,5 dl fløde. Tærten skulle lige have 7 minutter mere i ovnen...men så var den også samlet og lækker med sprød lidt brunlig låg.

Katrine   -  2016-09-09 10:30:48
Kan man bruge hytteost i stedet for revet ost?

Sigrid  -  2015-07-05 14:36:04
Brugte tærtedej i bunden og butterdej ovenpå som låg. Flot. Smagen rigtig lækker!

gert  -  2014-11-27 18:10:58
det er en ginial tærte og hvis man kommer kogte kartoffelskiver i bunden giver det en mere cremet lækkerbisken

janne   -  2014-11-25 20:15:09
rigtig god. Men næste gang kommer jeg lidt mere fløde i, så fyldet bliver mere cremet i konsistensen. Min dej skulle bruge mere end 1 1/2 spsk. Vand for at blive samlet, så jeg tilsatte lidt creme fraiche, det giver en dejlig sprødhed. Kan sagtens forestille mig at lidt muskatnød vil være godt.

  -  2014-10-13 12:38:13
Rigtig god opskrift god smag: måske lidt mere spinat og lidt reven muskatnød, det var hvad jeg gjorde.

Benny  -  2014-05-06 20:18:39
Man skal vist være noget sulten for at spise den helt alene. Mon ikke den skulle have været angivet til mere end 1 portion?

Peter  -  2014-03-13 15:19:30
Det er bare en smækker lækker tærte lige til at guffe

Mums  -  2014-03-07 04:26:18
Rigtig god. Var et kæmpe hit hos kæresten. Tak!