Goi Cuan - vietnamesiske sommerruller

Goi Cuan - vietnamesiske sommerruller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelår (diverse)

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Minh

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 pakke Risnudler
3 Kyllingelår
6 Æg
1 Agurk
15 Rispapir
 Peanutbutter
4 spsk.Maggi soja
1 løg
4 spsk.Hoisinsauce
 Friske koriander
 lidt eddike
 lidt citron
 
Opskrift:
Dette er en vietnamesisk ret, som er meget nem og sund på samme tid. Den kan både bruges som hovedret og forret. Der bruges nogle billige ingredienser, så den er også billig.

Start med at koge kyllingerne, ca. 30 minutter. Når kyllingen er færdig, begynder du at koge risnudlerne, altså man koger noget vand og derefter tilsætter du lidt olie, de burde være færdige efter ti minutter. Imens begynder du at pille kødet fra benet, i små strimler/stykker. Hæld nudlerne over i en si/sigte. Derefter rør æg og soja sammen i en skål, som så skal steges som pandekager, så ikke brug alt ægget på en gang, da der burde være nok til 3 tynde pandekager. Når æggene er blevet stegt, begynder man at skærer dem ud i strimler. Begynd så at koge 1 1/4 liter vand. I mens man venter, kan man skære agurken ud i strimler, de skal passe i rispapiret så de skal ikke være alt for lange. Derefter piller du et løg, du skærer det så ud som løgringe, smid det i midten ud da det er for stærk, og vil dominerer over de andre ingredienser. Løgringene skal hældes over i en skål, derefter tilsættes eddiken og citronen, det bliver lidt surt og det er meningen, løgene skal suge alt væsken, sådan de bliver helt våde og slaskede, så brug noget til at presse løgene i væsken.

Sovs:
Til sovsen kommer du noget hoisinsauce i en gryde, og dertil tilsætter du noget vand indtil den har en balanceret konsistens, lidt tynd men stadig klistrende. Dertil tilsættes der noget sukker, få det op i kog, og derefter tilsætter du 1½ spsk. peanutbutter. Dette passer rigtigt godt sammen med sovsen.

Gav et rent viskestykke liggende klar.
Dyp et rispapir i vandet og lad det ligge i i ca. 5 sekunder (det skal ikke være helt blødt). Læg rispapiret på viskestykket og dup det. Læg det herefter direkte på tallerkenen. Derefter kommes lidt risnudler på, lidt æg, lidt kylling, 2 stykker agurker, lidt løg og lidt koriander. Nu løsnes rispapiret forsigtigt fra tallerkenen. Start med den ende, der er tættest ind mod dig selv. Fold enden ind over fyldet. Fold herefter hver side ind over fyldet, så det næsten kommer til at ligne en kuvert. Nu kan du begynde at rulle den. Start igen tættest ind mod dig selv.

Hertil har du nogle små skåle med hoisinsauce, men for at gøre det mere fint og romantisk kan man skære rullerne over i skiver, lidt som i sushi. Dette gør det nemmere at spise, og på samme tid ser det bedre ud.

Velbekomme!

Tips:

Dette er bare nogle af de ting man kan putte i rullerne, det hele er helt op til en selv og hvad man bedst kan lide. Fx kan man erstatte kyllingen, med stegt oksestrimler, eller også kan man stege et andebryst. Altså man kan næsten bruge alt slags kød, fisk, rejer og svinekød. Der behøver heller ikke kød, da alt andet alene sagtens kan få din tunge til at danse.

karakterer:
Opskriften er vist 8163 gange,
og udskrevet 108 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-11 01:07:54
Nudlerne bliver også kaldt for glasnudler.

  -   2013-01-11 00:56:20
Der burde måske tilsættes lidt ekstra peanutbutter i sovsen, glemte også at sige, at der burde komme chili i sovsen. Det er prikken over i'et.