Grisehjerner

Grisehjerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svinekød - Grisehjerne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 grisehjerner
 lidt lagereddike
1 snittet løg
1 fedhvidløg
 peberkorn
1 grentimian
 
 Sovs:
2 presseappelsiner, saften heraf
½ appelsin, skallen heraf
2 spsk.smør
 salt
1 tsk.sukker
1 drejpeber
3 spsk.dijonsennep
4 spsk.olivenolie
 hakket basilikum
 evt. estragon eller syltet estragon
 
 Tilbehør:
 hel spinat
 smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Hjernerne bestille i forvejen. Bed om eksporthjerner. Læg dem i iskoldt vand med salt og 1 spsk lagereddike natten over i køleskab, eller blot et par timer. Det snittede løg, peberkorn, hvidløg samt timian koger i 1 liter vand i 10 minutter. Der skrues ned for blusset og hjernerne kommes i og simrer med i 15 minutter og tages op. Denne blanchering kan evt. ske dagen i forvejen, for så har hjernerne "sat" sig. Derefter tager man saften fra appelsinerne, den revne appelsinskal, 2 spsk smør, lidt salt og sukker og et godt drej peber og varmer det op. Deri lægges hjernerne, der står 6-7 minutter under låg og så er klar til servering.

Hjernerne kan som her spises med smørdampet spinat med et drys af reven ost og en sovs af dijonsennep, olivenolie og de hakkede krydderurter (basilikum eller estragon), der røres sammen. Retten smager godt med kogte melede kartofler eller som en lille forret med ristet brød og stuvede champignoner til. Man kan også få kalvehjerner.





karakterer:
Opskriften er vist 20199 gange,
og udskrevet 158 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-18 22:39:25
Tidligere idag var jeg i et supermarked i Avignon (Frankrig), her så jeg grisehjerne (2stk for 2.9 eur), så jeg måtte lige google en opskrift på det, men jeg tror nu ikke det er noget jeg kommer til at prøve! Jeg kan huske at jeg engang kiggede i min oldemors kogebog og faldt over en opskrift på hjerneboller (nam nam), så det er uden tvivl noget vi også har spist i Danmark før i tiden.

  -   2009-06-17 09:15:51
det må da være en joke?

  -   2009-05-28 18:31:14
Jeg er gammel hjemmeslagter udlært 1958,vi har spist mange grisehjerner,eg tror ikke vi hverken er blevt klogere eller dummere af det ,det smager udmærket,min mening bedre end østers,som nogle af jer der kommenterer garanteret æder fordi det er inn.men prøv nu først hvis i har råd.

  -   2008-04-26 16:29:01
Til denne dejlige ret kan anbefales, at den skylles ned med risvin med frosne blendede kanintestikler.

  -   2007-06-18 21:42:28
Er en opskrift for rigtige mænd

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg troede det her var en kogebog for mennesker

  -   2005-01-01 01:01:01
hvordan kan man spise grissehjerner når de ikke har nogen???

  -   2005-01-01 01:01:01
man skal godt nok være sulten..