Gravad svineryg med chili, ingefær og honning

Gravad svineryg med chili, ingefær og honning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
400 g.svinefilet, afpudset
2 småtørrede chili
2 spsk.salt
 spsk.honning
3 cm.revet ingefær
10 drejpå peberkværnen
 
 yoghurt:
1 agurk
1,5 dl.skæreyoghurt
½ dl.piskefløde
1 lille bdt.koriander
 citronsaft
2 fedhvidløg
 
Opskrift:
Stød krydderierne i morteren. Smelt honningen og rør krydderierne i. Hæld blandingen i en lille skål. Gnid svinefileten i krydderihonningen. Lad den trække 3-4 døgn i køleskabet. Vend den en gang i døgnet. Gnub den lidt når du vender den.

Rør fløde og yoghurt sammen. Riv agurken groft, drysses med lidt salt og kom den i et andet dørslag til afdrypning ca 30 minutter. Skyl agurkestrimlerne og dup dem bagefter tørre, hvis de er for salte. Rør dem direkte i flødeyoghurten hvis de er tilpas i smagen. Knus hvidløget og hak det fint med korianderen. Kom begge dele i yoghurten og smag til med salt, peber og citronsaft. Lad blandingen trække mindst 30 minutter. Skær tynde skiver af svinet og giv til.





karakterer:
Opskriften er vist 14267 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-22 16:12:08
Fantastisk ret. Jeg var lidt skeptisk over svinekød tilberedt uden varme. Brugte dog mørbrad i stedet, det kan klar anbefales.