Boston cream pie (Boston creme tærte)

Boston cream pie (Boston creme tærte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Boston cream pie (Boston creme tærte), billede 4 Boston cream pie (Boston creme tærte), billede 1 Boston cream pie (Boston creme tærte), billede 2 Boston cream pie (Boston creme tærte), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kagecreme:
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Vanillekage
325 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
170 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
310 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Chokoladeganace:
170 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kagecreme:
Sukker, maizena og vanillesukker blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen. De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder, smørret piskes i og cremen hældes straks i en kold beholder og afkøles helt.


Kage:
Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker sammen. Smør, olie og sukker piskes godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med mælken og pisk til en ensartet masse, pas på med at piske FOR meget. Del dejen i 2 springforme, ca 23 cm i diameter. Bages ca. 25 minutter ved 175 grader c.

Chokoladeganace:
Chokoladen vejes af i en skål, sirup tilsættes. I en lille gryde bringes piskefløden lige op og koge. Fløden hældes over chokoladen og den piskes til den er jævn

Når kage og kagecreme er helt kolde lægges de sammen med kremen i midten og chokoladeganacen fordeles på toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 4838 gange,
og udskrevet 78 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31834 (7579 kcal)
KJ pr. Pers. 3979 (947 kcal)
Vægt ialt 2596 gram
Vægt pr. Pers. 324 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1226 KJ (291 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 14.8 gram
Kulhydrat 35.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu