Kagecreme:
Sukker, maizena og vanillesukker blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen.
De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde.
Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder, smørret piskes i og cremen hældes straks i en kold beholder og afkøles helt.
Kage:
Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker sammen.
Smør, olie og sukker piskes godt sammen.
Tilsæt æggene et af gangen.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med mælken og pisk til en ensartet masse, pas på med at piske FOR meget.
Del dejen i 2 springforme, ca 23 cm i diameter.
Bages ca. 25 minutter ved 175 grader c.
Chokoladeganace:
Chokoladen vejes af i en skål, sirup tilsættes.
I en lille gryde bringes piskefløden lige op og koge.
Fløden hældes over chokoladen og den piskes til den er jævn
Når kage og kagecreme er helt kolde lægges de sammen med kremen i midten og chokoladeganacen fordeles på toppen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 1445 gange, og udskrevet 21 gange.
Energi:
KJ total 31834 (7579 kcal)
KJ pr. Pers. 3979 (947 kcal)
Vægt ialt 2596 gram
Vægt pr. Pers. 324 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1226 KJ (291 kcal) Protein 4.5 gram Fedt 14.8 gram Kulhydrat 35.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider