Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bananasplitkage

Bananasplitkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Bananasplitkage, billede 4 Bananasplitkage, billede 1 Bananasplitkage, billede 2 Bananasplitkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vaniljecreme:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
300 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Chokoladekage:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Banankage:
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
chokoladespåner
   
Opskrift:
Vaniljecreme:
Fløden hældes i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud op put vaniljekorn og vaniljestang i fløden. Varm fløde op til lige under kogepunktet.
Hak chokoladen groft og læg den i en skål og hæld den varme piskefløde over. Pisk indtil chokoladen er smeltet helt, og sæt i køleskab til det er helt koldt, helst natten over da piskefløden ikke kan piskes stiv hvis fløden ikke er helt afkølet.


Chokoladekage:
Smelt smørret og lad det køle let af. Pisk æg og sukker luftigt. bland mel, kakao og vaniljesukker og si det i æggemassen. vend det forsigtigt i. vend så det afkølede smør i. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir 23x33 cm.


Banankage:
Smelt smørret og lade det afkøle.
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
bland mel bagepulver og salt og sigt det i æggemassen og vend det nu forsigtigt i. Vend det afkølede smør i. Til sidst vendes de mosede bananer i.

Dejen hældes over den ubagte chokoladekagedej. Nu bages kagen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. Kagen køles nu helt af da vaniljecremen ellers vil smelte, så kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges.

Pisk vaniljecremen til en let flødeskum som smøres på tommen af den nu helt afkølede kage. Kan pyntes med chokoladespåner, revet chokolade eller fint sigtet kakao.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 27374 gange,
og udskrevet 482 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 41086 (9782 kcal)
KJ pr. Pers. 3423 (815 kcal)
Vægt ialt 2743 gram
Vægt pr. Pers. 228 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1497 KJ (356 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 21.1 gram
Kulhydrat 37.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu