Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lækkerbrød

Lækkerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Kroll1

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
80 g.margarine
1 æggeblomme
5 dl.vand
2 dl.havregryn
8 dl.cornflakes
2 dl.mandler
1 dl.hørfrø
1 dl.solsikkekerner
1 tsk.sukker
 En smule salt
 Hvedemel (nok til at dejen har en let fugtig konsistens)
 
 Pensling:
1 Æggehvide
 
Opskrift:
Mandler, hørfrø og solsikkekerner males til mel (Kan gøres i en kaffekværn eller blender)
Cornflakes knuses fint.

Gæren smuldres og opløses i vandet, de øvrige ingredienser tilsættes.

Hvedemel tilsættes til sidst, lidt ad gangen indtil dejen slipper skålen.
Dejen æltes med hvedemel, indtil dejen slipper bordet.

Del i to og læg i bageforme.

Hæves ved stuetemperatur i min. 5 timer.

Pensles med æggehviden.

Bages ved 200 grader i 40-45 min.


Tips:

Så lykkedes det mig efter et par måneders eksperimenteren, at få lavet det efter min mening, perfekte brød. Brødet har en skøn smag, lækker krumme og dejlig skorpe. Det er langtidshævet, men bestemt ventetiden værd! (Langtidshævning gør at der ingen gærsmag er)


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2447 gange,
og udskrevet 72 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu