Fiskemousse med laks og hummerhaler

Fiskemousse med laks og hummerhaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : TorskeFisk - Lyssej (Luppe)

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.Lyssejfilet
10 Husblas, blade
250 g.røget laks
4 dl.fiskebouillon
2 dl.piskefløde
2 bdt.Dild
2-3 spsk.Citronsaft
 Salt
 Peber
 
 Endvidere:
12 tynde skiver røget laks
 Grønne blade af forårsløg
 Citron eller limebåde
500 g.hummerhaler
2 pk.Frosne butterdejssnitter
 
 Kold dressing:
5 dl.creme fraiche
250 g.friskkogt spinat
 Hakket dild og persille
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Kog sejfiletterne i letsaltet vand 5 min. Læg husblasen i koldt vand 5 minutter. Smelt den over vandbad. Kom fiskekød og laks i blender sammen med halvdelen af fiskebouillonen. Blend resten af væden i sammen med piskefløde og citronsaft. Rør husblasen i en tynd stråle i fiskeblandingen, mens der røres. Krydr med salt og peber.

Beklæd 12 små forme med røget laks og kom fiskeblandingen i. I mangel af forme, kan man bruge kopper. Lad moussen stivne koldt.

Dressing:
Skyl og damp spinaten kort. Hak den fint og bland den med de øvrige ingredienser.

Anretning:
Kom en lille portion dressing på hver portionstallerken. Dyp strimler af forårsløg ganske kort i koghedt vand. Vend mousserne ud og anret dem på dressingen. Vikl en strimmel forårsløg om. Pynt med hummerhaler, dildkviste, citron- eller limebåde. Butterdejssnitter, gerne udskåret som firkløverblade serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 4313 gange,
og udskrevet 69 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu