Sticky Buns

Sticky Buns, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Sticky Buns, billede 4 Sticky Buns, billede 1 Sticky Buns, billede 2 Sticky Buns, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 brev Tørgær 1 tsk. vejer 4 gram
1 spsk. vejer 12 gram

1 brev indeholder 12 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Snask:
110 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
140 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
180 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
I en skål opløses gæren i varmt vand (max. 37 grader C.) og stil til side.

I en anden skål blandes lunet mælk, smeltet smør, æg, sukker og salt. Tilsæt halvdelen af melet, og rør til en glat dej. Tilsæt gærblanding og resten af melet, hold evt. lidt mel tilbage og tilsæt dette efter behov, dejen æltes 5-10 minutter.

Stilles til hævning til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Snask:
Smør, farin samt sirup varmes i en gryde indtil alt er smeltet og blandinger bobler. Fjern fra varmen og rør fløden i. Kom snasket i en smurt bradepande 23x33 cm. og sæt denne til side.

Fyldet:
Rør smeltet smør, farin, sukker samt kanel sammen og stil til side.

Rul dejen ud til ca. 30x40 cm. og smør fyldet på. Dejen rulles nu sammen fra den brede side og klem kanten sammen. Skær dejen i 12 skiver som lægges i bradepanden med snasket i (ja skiverne skal ligges ned i snasket)

Stilles til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.

Bages på midterste rille ved 175 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter til de er gyldenbrune.

Afkøler i bradepanden ca. 5 minutter inden de vendes ud på et serveringsfad eller bageplade med bagepapir.

De serveres varme/lune med den klistrede side opad.





karakterer:
Opskriften er vist 1220 gange,
og udskrevet 32 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15453 (3679 kcal)
KJ pr. Stk. 1287 (306 kcal)
Vægt ialt 1156 gram
Vægt pr. Stk. 96 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1336 KJ (318 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 18.0 gram
Kulhydrat 37.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu