Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Appelsin-nougatlagkage

Appelsin-nougatlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Appelsin-nougatlagkage, billede 4 Appelsin-nougatlagkage, billede 1 Appelsin-nougatlagkage, billede 2 Appelsin-nougatlagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Lys lagkagebunde
1.5 bladhusblas
0.75 dl.appelsinsaft
20 g.sukker
4 æggeblommer
100 g.nougat
50 g.mørk chokolade (gerne Le Noir Gastronomie/Extra Bitter 61% )
 dl.piskefløde
 eventuelt orangelikør
 


Opskrift:

Læg husblas i en skål med vand så det dækker.

Kom appelsinsaft og sukker i en gryde og lad det koge op.

Kom æggeblommer i en skål og pisk dem sammen. Hæld den varme appelsinsaft over æggeblommerne under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant omrøring til cremen legere. Tag gryden fra varmen og tag den udblødte husblas op, klem let så det meste af vandet løber fra. Kom den i den varme creme og pisk. Sæt cremen til side.

Hak nougat og chokolade og kom det i en skål i vandbad til det er smeltet. Pisk fløden i en skål.

Vend den smeltede nougat/chokolade i appelsincremen, tilsæt flødeskum og vend det forsigtigt i.

For en springform med husholdningsfilm. Læg en biscuitbund i og væd den med orangelikør efter behag. Hæld halvdelen af cremen over den første bund og fordel den i et jævnt lag. Dernæst endnu en bund, vædet med orangelikør og til sidst resten af cremen ovenpå. Stil kagen køligt og tildækket til den skal serveres.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)

Opskriften er vist 75610 gange,
og udskrevet 1042 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Linda  -  2014-10-31 18:12:00
Hvor længe i forvejen bør den laves ?


Benthe  -  2011-08-18 08:32:37
Tror det vil være synd for den lækre creme med marcipanovertræk, istedet kan du bruge ristede hakkede hasselnødder og små flødeskumstoppe i kanten som pynt. Det er ingredienser som kagen i forevejen indeholder, og vil ikke overdøve cremen.


Ninna  -  2011-07-02 23:17:07
Det lyder som en rigtig lækker lagkage. Tror i den vil være god med marcipanovertræk? Og er det blød nougat der er brugt?


Sloth  -  2009-02-16 17:51:59
Til Momsemor Det er det samme som lagkagebunde. Du kan dog også finde en opskrift på dem her på siden ved at søge på Buisquitbunde.


Momsemor  -  2008-10-16 10:36:36
Hvad i alverden er bisquit-bunde, og hvor købes de ?? Eller, hvor er opskriften på dem ??


betina  -  2007-02-10 23:38:47
brugte du hvide eller brune lagkagebunde?


Wenche  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god lagkage. I stedet for orangelikør brugte jeg appelsinsaft til at væde bundene med. Brugte 3 lagkagebunde og kom flødeskum på øverste lag.